VG: Norjan islamistit perustivat katupartion vastineeksi Soldiers of Odinille – tunnuksena Isisin lippu

Norjalaislehden mukaan islamistipartion taustalla vaikuttaa salafistijärjestö Profetens Ummah.

Ulkomaat
ISIS-järjestön lippu.
Assadin hallinnolla on vielä välinsä selvittämättä ääri-islamilaisen Isisin kanssa. AP Graphics Bank

Oslon islamistit ovat ilmoittaneet perustaneensa Jundullaah-nimisen katupartion vastineeksi Suomesta Norjaan levinneelle katupartiointia harjoittavalle Soldiers of Odin -järjestölle, kertoo norjalaislehti Verdens Gang (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan Jundullaah tarkoittaa "Allahin sotilaita". Norjan islamistipiireissä vaikuttava henkilö lähetti VG:lle tiedotteen partion perustamisesta ja valokuvia Jundullaahin suunnitellusta asusta.

– Vastauksena vääräuskoisten Odinin sotilaiden katupartioille me muslimit olemme päättäneet perustaa ryhmän, jonka tarkoitus on partioida kaduilla, aluksi pääkaupunki Oslossa, kieltääksemme pahan ja kutsuaksemme sitä hyväksi, tiedotteessa sanotaan VG:n mukaan.

Isisin lippu paidan selässä

Lehden mukaan islamistipartion suunniteltu "univormu" on paita, jonka rinnassa on pieni logo ja selässä ääri-islamilaisen terroristijärjestö Isisin musta lippu.

Tiedotteen toimittanut henkilö kommentoi myöhemmin VG:lle, että islamistipartio perustetaan, koska Norjan muslimivähemmistö tuntee turvattomuutta äärioikeiston harjoittamasta katupartioinnista.

Myös Dagbladet-lehti (siirryt toiseen palveluun) haastatteli islamistipartion nimettömänä esiintyvää edustajaa. Hän kertoi lehdelle, että he haluavat estää rikoksia.

– Meitä ei ole syytä pelätä. Tarvitsemme turvalliset kadut Norjaan. Ryhmän perustaminen on on vastaus Norjan viranomaisille, jotka antavat äärioikeiston partioida kaduilla, hän sanoi.

Partion taustalla salafistijärjestö

Norjassa toimivan Profetens Ummah -nimisen sunnalaisen salafistijärjestön väliaikainen puhemies, joka kutsuu itseään nimellä Abu Arijon, vahvisti katupartioryhmän perustamisen VG:lle.

Arijonin mukaan islamistien tarkoituksena on aloittaa partiointinsa Oslossa ja laajentaa myöhemmin toimintaansa pääkaupungin eteläpuolella sijaitseviin Drammeniin ja Tønsbergiin.

VG:n mukaan monet Jundullaah-partioon kuuluvat henkilöt liikkuvat Profetens Ummahin ympärille muodostuneissa piireissä. Profetens Ummahin johtaja Ubaydullah Hussain on vangittuna. Häntä syytetään värväämisestä Isisin riveihin.

Lehden mukaan Jundullaah väittää tiedotteessaan, että lähes kaikki ryhmän jäsenet ovat Norjan turvallisuuspoliisin PST:n tarkkailulistalla.

PST ja Oslon poliisi eivät keskiviikkona kommentoineet islamistipartioon liittyviä asioita VG:lle.