1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Salon arvokuljetusryöstön tekijät edelleen karkuteillä – poliisi kaipaa lisää vihjeitä

Salon arvokuljetusryöstön tekijät siirtyivät rikospaikalta kahdella autolla Salon Kivihovin lähellä olevalle parkkialueelle. Koplan seuraavat liikkeet ovat edelleen hämärän peitossa. Poliisi kaipaa lisää yleisövihjeitä.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Salossa torstaina tehdyn arvokuljetusryöstön tekijät ovat yhä karkuteillä.

Aseistautuneet ja naamioituneet ryöstäjät pysäyttivät Turusta Helsinkiin matkalla olleen turvallisuuspalveluja tarjoavan G4S-yhtiön arvokuljetusauton torstaiaamuna Valtatie 1:llä Salon Suomusjärvellä.

Poliisille on tullut erittäin paljon silminnäkijähavaintoja tapahtumasta, ja niitä käydään läpi. Tekijöistä ei ole kuitenkaan tietoa. Etsinnät on toistaiseksi keskitetty Etelä-Suomeen.

Minulla on sellainen mielikuva, että tekijät ovat Suomessa. Tekninen tutkinta on vielä osin kesken. Työmäärä on iso ja pyrimme saamaan sen valmiiksi perjantain aikana.

Heikki Topi-Hulmi

– Minulla on sellainen mielikuva, että tekijät ovat Suomessa. Tekninen tutkinta on vielä osin kesken. Työmäärä on iso ja pyrimme saamaan sen valmiiksi perjantain aikana, kertoo rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi KRP:stä.

Koplan liikkeet yhä pimennossa

Poliisi uskoo, että tekijöitä olisi ollut ainakin kuusi. Ryöstäjät siirtyivät rikospaikalta kahdella autolla Kivihovin lähellä olevalle parkkialueelle. Koplan seuraavat liikkeet ovat vielä hämärän peitossa. Poliisi kaipaa yleisöltä lisää vihjeitä.

Se on kuitenkin varmaa, että tekijät eivät päässeet käsiksi arvokuljetusauton rahoihin. Poliisi ei halua kertoa enempää yksityiskohtia.

– Se on kuljetusfirman turvallisuusasia.

Rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi sanoo, että tapauksessa ei ole vielä tehty pidätyksiä.

Poliisi kertoo lisää tutkinnan etenemisestä perjantain aikana.

Keskusrikospoliisi tutkii ryöstöyritystä. Poliisi etsii tekijöitä ja toivoo silminnäkijöiden havaintoja vihjepuhelimeensa 040 371 3177 tai sähköpostilla tku.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).