PKO jatkaa vahvan talouden tekemistä – viime vuonna noin 4000 uutta jäsentä

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan talous on pysynyt edelleen vahvana. PKO:n liiketulos oli viime vuonna 14,6 miljoonaa euroa. Tulos kasvoi edellisvuodesta, mutta myynti laski noin 2 miljoonalla eurolla.

Pohjois-Karjalan osuuskauppa
S-ryhmän toimintaa Joensuussa.
Mari Nupponen / Yle

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa jatkaa vahvan talouden tekemistä. PKO:n toiminnan liiketulos oli viime vuonna 14,6 miljoonaa euroa, parannusta edellisvuoteen oli noin 800 000 euroa.

Kustannussäästöjä osuuskauppa sai muun muassa ennakoivasta työstä työterveydestä, jolla sairauspoissaoloja on saatu vähennettyä. PKO:ssa sairausajanpalkkojen osuus maksetuista palkoista on 2 prosenttiin, kun alan keskiarvo on yli 4,5 prosenttia.

– Jos olisimme keskiarvossa, kulumme olisivat vuositasolla noin 0,5 miljoonaa euroa nykyistä suuremmat, toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo.

PKO:n verollinen myynti oli reilut 375,3 miljoonaa euroa. Summa on noin 2 miljoonaa euroa edellisvuotta vähemmän.

– Ruuan hinnan halpuuttaminen ja polttonesteiden hinnan aleneminen pienensivät euromääräistä myyntiä, mutta niin omistaja- ja asiakasmäärämme kuin myytyjen tuotteiden kilo- ja litramäärätkin ovat kasvaneet, Kivelä kertoo.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa työllisti vuoden aikana keskimäärin noin 1 140 ihmistä. Osuuskaupassa oli viime vuoden lopussa noin 73 000 jäsentä. Kasvua edellisvuoteen on noin 4 000 jäsentä.