Poliisi etsii nelivuotiasta Albertti-poikaa – epäily lapsikaappauksesta

Lapsen katoaminen liittyy ihmiskauppatapaukseen, josta keski-ikäinen mies ja hänen tyttärensä tuomittiin noin vuosi sitten Pirkanmaan käräjäoikeudessa törkeästä ihmiskaupasta. Lapsi on ollut kateissa vuodesta 2014.

Kotimaa
Pojan kuva
Sisä-Suomen poliisilaitos

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii 4-vuotiaan romanilapsen, Albertti Leif Richard Lindbergin, katoamista.

Poliisin tiedotteen mukaan lapsen katoaminen liittyy ihmiskauppatapaukseen, josta keski-ikäinen mies ja hänen tyttärensä tuomittiin vuosi sitten Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio tuli törkeästä ihmiskaupasta.

Tutkinnassa kävi ilmi, että nuoren naisen vapautta riistettiin useita vuosia ja sinä aikana nainen synnytti 3 lasta. Näistä lapsista vanhin, nyt 4-vuotias Albertti Lindberg on edelleen kateissa. Lapsi on ollut kateissa loppuvuodesta 2014 asti.

Asiaa tutkitaan lapsikaappauksena ja lapsen omavaltaisena huostaanottona.

Poliisi on pyrkinyt selvittämään lapsen olinpaikkaa yhdessä muiden viranomaisten kanssa, mutta toistaiseksi tuloksetta. Hänen tiedetään oleskelleen Suomessa, mutta tällä hetkellä pojan olinpaikasta ei poliisilla ole tietoa.

Isä piilotti pojan ennen vankilatuomiota?

Poliisin mukaan Albertin etsintä on ollut poikkeuksellinen. Myös avun pyytämistä yleisöltä pohdittiin rikoskomisario Hannu Kallioniemen mukaan tarkkaan.

– Poikaa on etsitty siitä asti, kun juttu tuli tutkintaamme. Olemme saaneet hänen olinpaikastaan tietoja, mutta olemme olleet aina hiukan jälkijunassa.

– Lapsen näkökulmasta on tärkeää, että hänet löydetään. Hän on nyt väärien henkilöiden hoidossa. Haluamme selvittää, missä oloissa hän on.

Poliisin mukaan lapsen julkiseen etsintään on huoltajan, eli lapsen äidin suostumus. Poliisi epäilee, että lasta piilotellaan vankilassa olevan isän toimesta.

– Epäilemme, että poika on annettu isän sukulaisten tai tuttavien hoitoon. Meillä on epäilys, että poika on pistetty piiloon ja odottamaan mahdollisesti isän vapautumista.

Poliisi toivoo pojan olinpaikasta jotain tietäviä ilmoittamaan asiasta poliisille puhelimitse numeroon 050 399 8024 tai sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).