Stella Christinen "Beyoncé-hetki" laitetaan testiin lauantain UMK-finaalissa

Nuori kotkalainen kisaa Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa vahvan naisen julistuksella. Stella Christine tähtää tulevaisuudessa kansainvälisille markkinoille. Suomen edustaminen Euroviisuissa avaisi varmasti tietä tavoitteelle.

Stella Christine opettaa soittamista ja laulamista Kotkassa nuorisotalo Greipissä. Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kotkalainen Stella Christine kilpailee Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa lauantaina kahdeksan muun esiintyjän kanssa. Kilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin.

– Se olisi ihan mieletöntä! Pääsisi niin isolle lavalle ja se, että suomalaiset haluaisivat minut edustamaan Suomea minun musiikillani, olisi todella suuri kunnia.

Stella myöntää jännittävänsä lauantain finaalia. Hän yllättyi alun perin jo siitä, että pääsi kilpailuun mukaan. Toisaalta menestys semifinaalissa toi varmuutta tekemiseen.

23-vuotias laulaja ja lauluntekijä on jo esiintynyt paljon Suomessa yksin ja bändien kanssa. UMK:ssa hän lauloi kuitenkin ensimmäistä kertaa televisiossa.

– Televisiossa esiintyminen on ihan erilaista. Vaikka keikkailee paljon, televisioesiintyminen tuo paljon uutta. Pitää olla skarppina, missä kamera on, eikä katse voi olla vain vilkaisu, vaan sitäkin harjoiteltiin, että millainen sen katseen pitää olla.

Seuraavaksi Stella toivoo pääsevänsä levyn tekoon ja sen jälkeen myös kansainvälisille markkinoille. Englanniksi laulaminen ja kirjoittaminen tuntuu hänestä luontevalta. Stella kirjoitti itse myös UMK-kappaleensa Ain't Got Time For Boys eli "Ei ole aikaa pojille".

– Uskon, että tämä on hyvin yleinen teema. Kaikki naiset käyvät joskus läpi tämän fiiliksen, sen oman "Beyoncé-momentin". Vähän menee hermot vastakkaiseen sukupuoleen ja sitten lauletaan Aretha Franklinin elkein. Vahvan naisen julistus, että nyt riittää pelleily, sitä sillä tarkoitetaan.

UMK-finaali televisioidaan lauantaina TV2:lla. Stella Christinen semifinaaliesityksen voit katsoa täältä.