Peruutuksesta oli maakuntaviestille hyötyäkin: Lisää nuoria ehti mukaan kisoihin

Etelä-Pohjanmaan maakuntaviesti päästään hiihtämään Valkealammella Lehtimäellä lauantaina. Viestiin osallistuu tänä vuonna 140 nuorta, mihin ollaan kisakoneistossa tyytyväisiä.

Maakuntaviesti
Lehtimäen Valkealammella ollaan lähes valmiita Etelä-Pohjanmaan maakuntaviestiin.
Pasi Takkunen / Yle

Etelä-Pohjanmaan maakuntaviesti jouduttiin siirtämään pois tammikuun pakkasten alta helmikuulle. Viesti hiihdetään Lehtimäellä Alajärvellä lauantaina 27. helmikuuta 13 joukkueen mittelönä.

Viestiin osallistuu tänä vuonna 230 hiihtäjää, joista nuorisoviestiin jopa 140. Maakuntaviestin kilpailunjohtaja Pentti Ahopelto on tyytyväinen siihen, että nuoria on lähtenyt niin paljon mukaan. Seuraviestinä hiihdettävä nuorten viesti järjestetään nyt toisen kerran.

Kisa-aluetta on laitettu kuntoon Lehtimäellä lähes sadan talkoolaisen voimin.

Etelä-Pohjanmaan maakuntaviestin kilpailunjohtaja Pentti Ahopelto.
Maakuntaviestin kilpailunjohtaja Pentti Ahopelto on tyytyväinen siihen, että viestiin saatiin lisää nuoria osallistujia hiihtojen siirtämisen jälkeen.Pasi Takkunen / Yle

– Työtunteja meillä tulee kyllä paljon, mutta meillä on hyvä talkookoneisto. Ydinporukkaa täältä ei saa pidettyä poissa millään, Pentti Ahopelto nauraa.

Lehtimäen Valkealammella on Ahopellon mukaan tehty kisoja varten muitakin uudistuksia.

– Jouduin rakentamaan äänentoiston uusiksi linjoista ja kaiuttimista lähtien. Äänentoisto oli tehty vuonna 1995 eli vanhaa piti purkaa ja lisätä uutta tilalle. Tämä alue on rakennettu samana vuonna, ja siitä lähtien me olemme ylläpitäneet tätä ja pitäneet paikkoja kunnossa, Ahopelto hymyilee.