Hyppää sisältöön

Tänään vietetty kukkamekkojen päivä on Laura Kivimäen vastaisku harmaudelle

Kolmatta kertaa järjestetty Pukeudu kukkamekkoon –päivä on tuonut väriä tähän päivään eri puolilla maata. Päivän perustaja Laura Kivimäki on voinut huomata, että moni muukin kuin hän itse on kyllästynyt harmauteen.

Laura Kivimäki perusti Pukeudu kukkamekkoon -päivän. Kuva: Anne Rahjola / Yle

Pukeudu kukkamekkoon -päivästä on kehittymässä hauska keskitalven perinne. Päivän perustaja Laura Kivimäki Seinäjoelta on innoissaan siitä, että kolme vuotta sitten keksitty idea on saanut kannatusta kautta maan.

– Onhan se mukavaa huomata, että tällainen tapahtuma leviää ilman mitään erityistä tiedottamista tai markkinointia.

Laura Kivimäki haastaa suomalaisia pukeutumaan värikkäämmin talviaikaan.

– Sehän on oikeastaan ihan hassua, että pimeimpään vuodenaikaan pukeudutaan tummiin vaatteisiin.

Yhtenä pimeänä päivänä...

Idea kukkamekkopäivästä syntyi yhtenä pimeänä päivänä, jolloin Kivimäki totesi olevansa lopen kyllästynyt ympärillään olevaan harmauteen. Facebook-tapahtuma oli helppo perustaa ja siitä se lähti.

Kuva: Anne Rahjola / Yle

Tänään tapahtuman Facebook-sivulla on julkaistu pitkin päivää kuvia toinen toistaan värikkäämmistä mekoista.

– Tänä vuonna osallistujia on jo satamäärin ja useilla työpaikoilla ympäri Suomea on pukeuduttu kukkamekkoihin. Esimerkiksi Ikaalisissa kauppakeskuksessa kahvilan tädit ovat olleet kukkamekoissa ja samoin Turussa kirjastossa, kertoo Kivimäki.

Tapahtuma ei ole tarkoitettu vain naisille. Miehet on haastettu pukeutumaan havaijipaitoihin.

– Mitään tiukkoja pelisääntöjä ei ole. Jos nyt ei satu olemaan kukkamekkoa kaapissa, niin aivan hyvin voi tuoda väriä asuun esimerkiksi kukkahuivilla tai laittaa kukan vaikka hiuksiin.

Leikkimieltä tarvitaan

Laura Kivimäki elää niinkuin opettaa. Hän kertoo, että kukkamekkoidea näkyy jo omassa pukeutumisessa muutenkin, ei vain tapahtumapäivänä.

– Syksyllä, kun pakkasin kesävaatteita pois, jätin tietoisesti muutamia värikkäämpiä vaatteita talven ajaksi vaatekaappiin ja niitä olen sitten käyttänyt pitkin talvea.

Tapahtuma on tuonut ihmisiä myös yhteen. Päivän synnyinsijoilla Seinäjoella kukkamekkoihin pukeutuneet kokoontuivat yhdessä juomaan nyt jo perinteeksi muodotuneet mansikkaleivoskahvit.

– Emme ole tunteneet toisiamme ennestään. Tämä päivä on tuonut meidät yhteen.

Laura Kivimäki toivoo, että kukkamekkopäivä tuo ihmisten elämään iloa, valoa ja aurinkoa ja pysähdyttää huomaamaan, että kaikkea ei elämässä tarvitse ottaa kovin vakavasti.