Putin käskytti FSB:tä pakolaisvirroista – katso video

Venäjän presidentti tarttui Suomenkin johtoa huolettaneeseen turvapaikanhakijakysymykseen turvallisuuspalvelu FSB:n johtokunnan kokouksessa.

turvapaikanhakijat
Vakavan näköinen Vladimir Putin istuu pöydän ääressä, kädet ristittyinä pöydällä. Putinilla on tumma puku, viininpunainen kravatti. Taustalla näkyy lippu, jossa on Pyhää Yrjöä ja lohikäärmettä esittävä vaakuna.
Venäjän presidentti Vladimir Putin käskytti turvallisuuspalvelu FSB:tä ottamaan pakolaisvirrat kontrolliin.

Kysymys turvapaikanhakijoiden liikkeistä oli yksi turvallisuuskysymyksistä, joihin Venäjän presidentti tarttui puheessaan (siirryt toiseen palveluun) turvallisuuspalvelu FSB:n johdon kokouksessa (siirryt toiseen palveluun).

Presidentti Vladimir Putin sanoi, että turvallisuuspalvelun on syytä tiukentaa niin Venäjälle kuin Venäjän kautta Euroopan maihin suuntautuvien pakolaisvirtojen kontrollia.

Samassa yhteydessä Putin korosti, että EU:ta koetteleva pakolaiskriisi alkoi jo kauan ennen kuin Venäjän ilmaiskuoperaatio Syyriassa. Länsimaissa on esitetty epäilyjä, että Venäjä käyttäisi pakolaiskriisiä EU-maiden poliittiseen painostamiseen.

Suomen hallitus on käynyt keskusteluja Venäjän hallituksen kanssa tilanteesta Suomen ja Venäjän pohjoisilla rajanylityspaikoilla.

Viime vuonna Lapin rajavartioston rajanylityspaikoilla turvapaikkaa haki yhteensä 984 henkilöä.

FSB:n johtokunnan kokous tarkasteli Venäjän turvallisuuspalvelun saavutuksia viime vuonna ja arvioi tulevia haasteita.

Puheessaan Putin korosti terrorisminvastaista taistelua, valtion omaisuuden turvaamista ja syksylllä pidettävien duuman vaalien suojaamista radikalismilta ja ulkomaisilta vaikutusyrityksiltä.