Chris Christie ilmaisi yllättäen tukensa Donald Trumpille

Ex-ehdokas Christien tuki oli yllätys, mutta myös tärkeä ele Trumpille. Trump on tyytyväineen luvattuun tukeen ja ilmoitti aikovansa uudistaa kunnianloukkauslakeja, mikäli hänet valitaan presidentiksi. Hän haluaa helpottaa lehtien haastamista oikeuteen.

Ulkomaat
Donald Trump heiluttaa oikeaa kättään yleisön edessä. Etualalla on yleisön pitämiä lappuja, joissa on on isolla Trumpin nimi.
Liikemies Donald Trump voitti Etelä-Carolinassa republikaanien esivaalit.Richard Ellis / EPA

Yhdysvalloissa republikaanien ex-presidenttiehdokas New Jerseyn kuvernööri Chris Christie ilmoitti perjantaina yllättäen kannattavansa Donald Trumpia. Christien mukaan Trumpilla on parhaat mahdollisuudet voittaa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton Yhdysvaltain presidentinvaaleissa marraskuussa.

- Olen oppinut tuntemaan kaikki ehdokkaat, eikä kukaan ole parempi ja valmiimpi toimimaan vahvana johtajana kuin Donald Trump niin kotimaassa kuin ympäri maailmaakin, Christie sanoi lehdistötilaisuudessa Texsasissa.

Joidenkin arvioiden mukaan Christien ilmaisema tuki antaa lisäpotkua miljardööri Trumpille ennen supertiistaita. Donald Trump ilmaisi välittömästi olevansa tyytyväinen Christieltä saamastaan tuesta.

- Vau, tämä on todella tärkeää, Trump sanoi.

Trump ilmoitti perjantaina aikovansa uudistaa kunnianloukkauslakeja, mikäli hänet valitaan presidentiksi. Trumpin mukaan amerikkalaiset sanomalehdet ovat epärehellisiä, joten median haastaminen oikeuteen tulisi olla helpompaa.

Trump on kritisoinut mediaa vaalikampanjoinnin aikana. Esimerkkeinä hän mainitsi muun muassa New York Timesin ja Washington Postin.

- Jos lehdet kirjoittavat tarkoituksella negatiivisesti ja vääriä artikkeleita, voimme haastaa niitä oikeuteen ja voittaa paljon rahaa, Trump sanoi.

Trump painotti puheessaan Texsasissa myös aiemmin esille nostamiaan teemoja, muun muassa aikovansa rakentaa muurin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle pysäyttämään laitonta maahanmuuttoa, vaativansa väliaikaista kieltoa muslimien tulolle Yhdysvaltoihin ja lupaili ottaa tiukan linjan Kiinan kauppaa vastaan.

Korjattu: Christie luopui ehdokkuudestaan jo aiemmin helmikuussa, perjantaina hän ilmaisi tukensa Trumpille.

Lähteet: Reuters, AP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus