1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

KRP: Arvokuljetusryöstön tutkinnassa ei vielä läpimurtoa, lisää vihjeitä autojen vaihdosta kaivataan

Tekijät vaihtoivat pakoautoja huoltoaseman pysäköintialueella, jossa ei ole kameravalvontaa.

Salon Suomusjärvellä tapahtui 25. helmikuuta 2016 arvokuljetusauton (oik.) ryöstö. Ryöstäjiä oli poliisin mukaan viisi tai kuusi ja he olivat liikkeellä ainakin kolmella autolla (rekka vasemmalla). Tekijät olivat varustautuneet konetuliaseilla ja ampuivat useita laukauksia. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Torstaina aamulla Salossa tapahtuneen arvokuljetuksen ryöstöyrityksen tekijät ovat edelleen karkuteillä.

– Sellaista vihjettä, joka aiheuttaisi läpimurron, ei ole toistaiseksi saatu, kertoo ylikomisario Heikki Topi-Hulmi Keskusrikospoliisista.

Poliisi kaipaa yleisöltä tietoja erityisesti ryöstöpaikan läheisen huoltoaseman takana tapahtuneesta autojen vaihdosta.

Useita autoja käytössä

Tekijät pakottivat arvokuljetusauton pysähtymään valtatie 1:llä Salon Suomusjärven kohdalla kuorma-auton, kahden pakettiauton ja henkilöauton avulla.

Epäonnistuneen ryöstöyrityksen jälkeen tekijät pakenivat pakettiautoilla noin kilometrin päässä sijaitsevan Teboil Kivihovin takana olevalle pysäköintialueelle.

Siellä he hylkäsivät pakettiautot ja jatkoivat matkaa toisilla autoilla. Tietoa autojen tyypistä, merkistä tai väristä poliisilla ei vielä ole.

– Tässä kohtaa ei ollut turvakameraa, siksi havaintoja pyydetään, Topi-Hulmi sanoo.

Ainakin kaksi puhui suomea

Ryöstöyrityksen aikana tekijät ampuivat arvokuljetusautoa tuulilasiin. Tarkkaa tietoa siitä, millaisia aseita tekijät käyttivät, ei vielä ole.

– Mitään aseita ei ole saatu haltuun. Teknisesti tutkitaan hylsyjä ja luoteja. Räjähteitä heillä on todennäköisesti ollut, mutta sekin on teknisen tutkinnan kohteena.

Tekijöitä on poliisin mukaan ollut todennäköisesti kuusi.

– Kaksi suomea puhuvaa paikalla on ollut, mutta muiden kansallisuudesta ei ole tietoa.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille puhelimitse 040 371 3177 tai sähköpostilla tku.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).