Filippiinien lippuun kietoutunut Madonna suututti viranomaiset – konsertit kielletään?

Lippu kosketti esityksen aikana myös maata, mikä on Filippiineillä rikos.

Yle maailmalla
Kuvakaappaus Rappler lehdestä.
Kuvakaappaus Rappler-lehdestä.Rappler.com

Supertähti Madonna on vaarassa joutua pannaan Filippiineillä. Maan viranomaiset pohtivat esiintymiskiellon antamista maailmankuululle laulajalle, koska tämä pukeutui Filippiinien lippuun konsertoidessaan pääkaupungissa Manilassa tällä viikolla.

57-vuotias amerikkalaistähti tanssi lavalla Filippiinien lippu viittana olkapäillään. Lain mukaan siitä voi seurata vuoden vankeusrangaistus. Lippu kosketti esityksen aikana myös maata, mikä on Filippiineillä rikos.

Presidentin edustaja Herminio Coloma Jr vahvisti AFP-uutistoimistolle, että presidentin kanslia harkitsee Madonnan konserttien kieltämistä tulevaisuudessa, koska tämä osoitti epäkunnioitusta maan lipulle.

Vaikeuksia myös Singaporessa

Madonna on joutunut vaikeuksiin viranomaisten kanssa myös Rebel Heart -kiertueensa Aasian-osuuden viimeisellä etapilla Singaporessa, jossa hän esiintyy tänään. Konsertti on kielletty alle 18-vuotiailta.

Madonna ei myöskään saa esittää Holy Water -kappaletta, koska se voi loukata uskontoa. Singaporessa tiukat lait estävät niin uskonnäkemysten levittämisen kuin halventamisen.

Asuna nunnan päähine ja alusvaatteet

Madonna esitti Singaporen kieltämän kappaleen hartaan katolisilla Filippiineillä kuluneella viikolla. Kappaleen aikana nunnan päähineeseen, alusvaatteisiin ja korkokenkiin sonnustautuneet tanssijat liikehtivät ristin muotoisella tanssitangolla. Lavalla esitettiin myös tulkinta Raamatun viimeisestä ehtoollisesta, jossa Madonna sidottiin pöytään.

Filippiinien katolinen kirkko vetosi, että katolilaiset pysyisivät poissa Madonnan konsertista ja kutsuivat sitä paholaisen toiminnaksi. Suurin osa kansasta on hartaan uskovaisia.

Kirkko sanoi konserttia synniksi

Vaikka kirkko sanoi konserttiin menoa synniksi, molemmat Manilan konsertit olivat kuitenkin loppuunmyytyjä, ja katsojat kiittivät Madonnaa vuolaasti keikoista sosiaalisessa mediassa. Madonna ihastutti filippiiniläisiä vierailemassa katu- ja orpolastenkodeissa Manilassa.

Singaporessa sekä katolinen että anglikaaninen kirkko pitävät Madonnan kiertuetta kristinuskon vastaisena ja ovat suositelleet jäseniään pysymään poissa konsertista.

Madonnan konsertissa Taiwanissa puolestaan loukkaantuivat kiinalaiset, kun Madonna verhoutui Taiwanin lippuun. Uutistoimisto AFP:n mukaan Kiinan tukijat arvostelivat sosiaalisessa mediassa Madonnaa Taiwanin itsenäisyyden tukemisesta. Kiinan mukaan Taiwan kuuluu Kiinalle.