Yhteiskuntasopimusta väännettiin 12 tuntia – viimeisiä laskelmia hiotaan aamulla

Palkansaajajärjestöjen hallitukset kokoontuvat aamuyhdeksältä käsittelemään neuvottelutulosta. Sitä ennen keskusjärjestöt sopivat vielä viimeisistä auki olevista kohdista.

politiikka
Uutisvideot: Yhteiskuntasopimusta väännettiin 12 tuntia – viimeisiä laskelmia hiotaan aamulla
Uutisvideot: Yhteiskuntasopimusta väännettiin 12 tuntia – viimeisiä laskelmia hiotaan aamulla

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjohdon neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ovat päättyneet tältä erää. Järjestöjen edustajat poistuivat Etelärannasta yöyhdeltä 12 tuntia kestäneiden neuvotteluiden jälkeen.

– Tässä ovat kiikastaneet monet asiat – paikallinen sopiminen, itse tämä kehikko, työmarkkinaratkaisu ja nämä yksikkötyökustannuskysymykset ja kaikki. Kyllä tässä on kaikkea yritetty ratkoa, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kommentoi tuoreeltaan.

Työmarkkinajohtajien mukaan yhteiskuntasopimus on nyt loppusuoralla. Järjestöt aikovat vielä maanantaiaamuna tarkastella joitakin laskelmia, ennen hallitusten kokoontumista aamuyhdeksältä.

– Me olemme ihan maaliviivoilla. Toivon, että aamulla on esitettävänä neuvottelutulos, mutta vielä sitä ei ole laukussa, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kommentoi yöllä.

Esimerkiksi paikallisesta sopimisesta vallitsee tällä hetkellä Palolan mukaan yhteisymmärrys. Palkansaajajärjestöjen puheenjohtajat olivat kuitenkin vielä yöllä vaitonaisia neuvottelujen lopputuloksesta.

EK:n hallitus ei ole vielä hyväksynyt SAK:n esittämää nollakorotusta ensi vuoden palkkaratkaisuksi. EK:n hallitus käsittelee esitystä iltapäivällä.

Hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan on määrä käsitellä työmarkkinajärjestöjen esitystä illalla.