1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. papit

Kari Yliräisänen on Rovaniemen uusi kirkkoherra

Rovaniemen seurakunnassa vuodesta 1980 työskennellyt rovasti Kari Yliräisänen valittiin selvin lukemin Rovaniemen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Äänestysaktiivisuus oli laimeaa, vain joka kymmenes käytti äänioikeuttaan.

Kuva: Rovaniemen srk

60-vuotias Kari Yliräisänen aloitti Rovaniemen seurakunnassa nuorisopappina 36 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on työskennellyt aluepappina, kappalaisena ja viimeiset runsaat kymmenen vuotta seurakunnan viestintäpäällikkönä. Yliräisänen on myös toiminut kahdesti vt.kirkkoherrana.

Yliräisänen sai vaalissa 1678 ääntä. Ehdokkaina kirkkoherran vaalissa oli myös Sauvo-Karunan kirkkoherra Kalle Elonheimo ja Kemijärven kirkkoherra Pentti Tepsa. Elonheimo sai 1174 ääntä ja Tepsa 1107 ääntä.

Äänestysprosentti putosi edellisen kirkkoherranvaalin 18:sta prosentista 10,7 prosenttiin. Monissa seurakunnissa eri puolilla Suomea kirkkoherran valitseekin tätä nykyä kirkkovaltuusto. Oulun hiippakunnassa suoraa kansanvaalia on vielä pidetty parempana.

Yliräisänen astuu vlrkaansa keväällä sen jälkeen kun valitusaika vaalituloksesta on ohi ja tuomiokapituli antaa uudelle kirkkoherralle valtakirjan.