Kokenut poliisi uskoo Suomusjärven ryöstön ratkeavan – "Rikokseen päästiin kiinni verekseltään"

Arvokuljetusryöstön tutkinnassa ei ole tapahtunut läpimurtoa. Tekijöitä ei ole vielä tavoitettu eikä heidän henkilöllisyytensä ole tiedossa. Erityistutkintasektorin johtaja Teijo Ristolalla on pitkä kokemus vastaavista tapauksista, ja hän uskoo tapauksen ratkeavan ennemmin tai myöhemmin.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Poliisi jatkaa yhä tiiviisti torstaisen Suomusjärven arvokuljetusryöstön tutkintaa. Tekijöitä ei ole vielä tavoitettu eikä heidän henkilöllisyytensä ole tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja Heikki Topi-Hulmi Keskusrikospoliisista.

Erityistutkintasektorin johtaja Teijo Ristola Lounais-Suomen poliisilaitokselta uskoo, että poliisi ratkaisee Suomusjärven torstaisen arvokuljetusryöstön. Ristolalla on pitkä kokemus vastaavista tapauksista.

Hän muistuttaa, että yleensä tämän tyyppiset tutkimukset vievät aikaa.

– On rakennettava näyttö ja tavoitettava paljon ihmisiä. Töitä on paljon. Olen kuitenkin luottavainen siihen, että poliisit tämän ratkaisevat, ennemmin tai myöhemmin, Ristola sanoo.

Ristola perustaa mielipiteensä osittain siihen, että poliisit pääsivät aloittamaan tutkinnan nopeasti.

– Tähän rikokseen päästiin käsiksi ihan verekseltään. Pääsimme heti tapahtumapaikalle, ja nyt on vasta muutama päivä kulunut. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeampaa tutkinta tietysti on.

Yleisövihjeet tärkeitä

Poliisi on saanut yleisöltä runsaasti vihjeitä tapahtumista. Niitä ei tosin ole tullut kovinkaan paljon Teboil Kivihovin takana olevalta paikoitusalueelta, jossa tekijät vaihtoivat pakoajoneuvoja.

Teijo Ristola haluaa kiittää ihmisiä aktiivisesta osallistumisesta ja tietojensa jakamisesta – sekä tämän että muidenkin tapausten osalta.

– Yleisön vihjeet ovat usein juuri se, mikä auttaa asioiden selvittämisessä. Toivottavasti näidenkin havaintojen joukosta löytyy kultajyväsiä, jotka vievät asiaa eteenpäin, Ristola sanoo.

Ristolan mukaan vastaavanlaisissa tapauksissa on usein ollut yhteyksiä Ruotsiin.

– Tässäkin tapauksessa vaaditaan varmasti kansainvälistä yhteistyötä ja Ruotsiin on tietojeni mukaan jo oltu yhteydessä, Ristola sanoo.