DiCaprio Oscar-puheessaan: Jahkailu ilmastonmuutoksen kanssa on lopetettava

Parhaan elokuvan Oscarin voittanutta Spotlightia pidettiin yllätysvalintana. Parhaasta miespääosasta palkittu DiCaprio vaati lopettamaan jahkailun ilmastonmuutoksen suhteen.

Ulkomaat
Leonardo DiCaprio Oscar-gaalassa.
Parhaan elokuvan Oscarin voittanutta Spotlightia pidettiin yllätysvalintana. Parhaan miespääosan Oscarin voittanut Leonardo DiCaprio kiitti lukuisia ihmisiä kiitospuheessaan ja nosti siinä esiin ilmastonmuutoksen ja vaati lopettamaan jahkailun sen suhteen.

Sunnuntai-iltana Hollywoodissa pidetyssä Oscar-gaalassa parhaan elokuvan palkinnon sai ehkä hieman yllättäenkin Spotlight.

Elokuva kertoo Boston Globe -sanomalehden tutkimuksesta, joka paljasti katolisen kirkon salaileman laajan lasten hyväksikäytön. Elokuvan tuottaja Michael Sugar vaati kiitospuheessaan paavia suojelemaan lapsia.

– Tämä elokuva antoi äänen selviytyjille. Ja tämä palkinto vahvistaa tuota ääntä, jonka toivomme kaikuvan aina Vatikaaniin saakka, Sugar sanoi gaalan lavalla.

– Paavi Franciscus, on aika alkaa suojelemaan lapsia ja herättää usko jälleen henkiin.

Elokuva voitti vain yhden toisen Oscarin parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta.

Jo kuudetta kertaa ehdolla ollut Leonardo DiCaprio voitti viimeinkin Oscarin, kun hänet palkittiin parhaasta miespääosasta. DiCaprio näytteli The Revenant -elokuvassa. Tämänvuotinen kerta oli viides kerta, kun DiCaprio oli nimetty ehdolle roolisuorituksesta.

DiCaprio kiitti lukuisia ihmisiä kiitospuheessaan ja nosti siinä esiin ilmastonmuutoksen ja vaati lopettamaan jahkailun sen suhteen.

– Ilmastonmuutos on todellinen. Se tapahtuu juuri nyt. Se on kaikkein vaarallisin uhka, joka lajiamme kohtaa. Meidän on työskenneltävä yhdessä ja lakattava jahkailemasta, DiCaprio sanoi ja sai salilta raikuvat aplodit.

Lähteet: AFP, Reuters