Koe uusi yle.fi

Robotit tulevat Helsingin peruskouluihin

Pienellä ihmismäisellä robotilla opetetaan ohjelmointia kymmenessä koulussa kevään ja syksyn aikana.

Kotimaa
Zora-robotti.
Helsingin opetusvirasto

Kymmenessä helsinkiläiskoulussa kokeillaan tänä vuonna, miten robotteja voi hyödyntää opetuksessa. Helsinkiläiskouluissa kiertää kaksi tabletilla ohjailtavaa Zora-robottia. Robotti on 57 senttimetriä korkea ja sillä on ihmismäinen vartalo.

Robotin avulla on tarkoitus opettaa ohjelmointia ja tarjota oppilaille kokemuksia robotiikasta, Helsingin opetusvirasto kertoo tiedotteessa. Alun perin hoiva-alan tarpeisiin kehitetyssä robotissa on sensoreita, puhesyntetisaattori, kaiuttimet ja kamera, joiden avulla se reagoi ympäristöönsä. Oppilaat voivat ohjelmoida robotin tekemään erilaisia tehtäviä.

Aurinkolahden peruskoulussa Zora-robotti on ollut osana opetusta helmikuun alusta alkaen. Koulun rehtori Leena Sipponen kertoo tiedotteessa, että oppilaat ovat esimerkiksi ohjelmoineet sen pitämään pieniä jumppatuokioita nuoremmille oppilaille.

Zora-robotti.
Helsinkiläiskouluissa kiertää kaksi tabletilla ohjailtavaa Zora-robottia.Helsingin opetusvirasto

– Oppilaat ovat saaneet uutta intoa opiskeluun robotin ohjelmoimisen myötä, Sipponen sanoo.

Robotteja kokeillaan kevään ja syksyn aikana Aurinkolahden lisäksi, Hiidenkiven, Vuosaaren ja Itäkeskuksen peruskouluissa, Eläintarhan, Töölön ja Malminkartanon ala-asteen kouluissa, Alppilan yläasteen koulussa, Brändö lågstadieskolassa sekä Solakallion koulussa.