1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Kuopion ja Siilinjärven ampumisista epäilty vangittiin

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi maanantaina vuonna 1988 syntyneen kuopiolaismiehen, jota epäillään muun muassa murhan ja tapon yrityksestä. Miehen epäillään ampuneen poliiseja kohtia Kuopion Pihkainmäessä viime perjantaina. Häntä epäillään ampujaksi myös toissa viikolla Siilinjärvellä sattuneessa välikohtauksessa.

Siilinjärvi
Kartta jossa näkyy Kuopio ja Pihkainmäen kylä
Antti Karhunen / Yle

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut kuopiolaismiehen Kuopion Pihkainmäessä ja Siilinjärven Huvikummulla sattuneista ampumistapauksista.

Vuonna 1988 syntyneen miehen epäillään ampuneen viime perjantaina Pihkainmäessä muutamia laukauksia kohti poliisia. Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä, vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikoksena. Yhtään poliisia ei loukkaantunut välikohtauksessa eikä poliisi käyttänyt tilanteessa asetta.

Saman tekijän epäillään käyttäneen asetta toissa viikolla Siilinjärven Huvikummulla, jossa miestä ammuttiin jalkaan ja häntä pahoinpideltiin myös pesäpallomailalla. Siilinjärven osalta vangittua epäillään tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.

Molempien välikohtausten esitutkinta jatkuu

Tapahtumat Pihkainmäellä saivat alkunsa varhain perjantaiaamuna, kun poliisi oli päässyt viiden henkilön jäljille Siilinjärven ampumistapauksen esitutkinnassa. Poliisi otti perjantaina kiinni kolme miestä ja kaksi naista, joista siis yksi vangittiin maanantaina. Osaa vapautetuista epäillään yhä rikoksen tekijän suojelemisesta. Kaikki osalliset ovat nuorehkoja kuopiolaisia.

Pihkainmäen tapahtumien osalta poliisi ei tässä vaiheessa kerro ammuttujen laukausten määrää tai ampumasuuntia. Esitutkinta jatkuu ja yksityiskohtien selvittäminen vaatii poliisin mukaan lisää teknistä tutkintaa ja huomattavan määrän lisäkuulusteluja paikalla olleiden henkilöiden kanssa.

Esitutkinta jatkuu myös Siilinjärven tapahtumien osalta. Jutussa on nostettava syyte kesäkuun puoliväliin mennessä.

Lue seuraavaksi