1. yle.fi
  2. Uutiset

Metsähallitusadressilla yli 50 000 allekirjoittajaa – talousvaliokunnan puheenjohtaja näkee asian pelon lietsomisena

Yli 50 000 ihmistä on jo allekirjoittanut metsähallituslain muuttamista vastustavan adressin. Vastustajien mukaan Suomen luonto-omaisuus olisi yhtiöittämisen jälkeen helpommin myytävissä. Lakimuutoksen puolestapuhujat tyrmäävät ajatuksen.

Kotimaan uutiset
Mäntyjä metsässä.
Hanne Kinnunen / Yle

– Kaikki Metsähallituksen omaisuus pysyy edelleenkin valtion omaisuutena, mitään ei olla myymässä pois, perussuomalaisten savonlinnalainen kansanedustaja ja eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen lupaa.

Turusen mukaan EU vaatii kilpailuneutraliteettiä, niin ettei Metsähallituksella ole esimerkiksi veroetuja puita myydessä. Vastustajien riveistä nähdään, että asia voitaisiin ratkaista ilman yhtiöittämistä. Talousvaliokunnan puheenjohtaja vetoaa myös aikatauluun.

– Asia täytyy olla kunnossa huhtikuun 17. päivään mennessä. Jos näin ei ole, otetaan riski siitä, että komissio vaatii koko homman kilpailuttamista. Haluamme viedä tämän maaliin ennen aikarajaa. Yhtiöittäminen on järkevin ja helpoin tapa toimia tässä aikataulussa, vaikka komissio ei sitä vaadikaan.

– Nyt yhtiöitetään vain Metsähallituksen puunmyynti tytäryhtiöksi, muu säilyy entisellään.

Kaj Turusen mukaan asiassa lietsotaan väärääkin tietoa.

– Nyt ollaan puhuttu, että metsähallitus olisi toinen Caruna-keissi, tällä ei ole mitään tekemistä tämäntyyppisten asioiden kanssa. Tässä pitäisi ottaa nyt faktoista selvää ja lopettaa pelon luominen.

Lue seuraavaksi