Tässä tulevaisuuden Keski-Pasila: viherkattoja, saunoja ja pergoloita?

Keski-Pasilan purettavan ratapiha-alueen ilmakuva saattaa tulevaisuudessa näyttää aikamoiselta tilkkutäkiltä. Rakennusten katoille saa pystyttää muun muassa saunoja ja viherkattoja voi olla tuhkatiheässä.

Kotimaa
havainnekuva Keski-Pasilan uusista asunnoita ratapihan paikalle
Puretun ratapihan paikalle Keski-Pasilaan suunnitellaan asuntoja 3 200 ihmiselle. Toimitiloja alueelle suunnitellaan noin 1 000 työntekijälle.Kuva: Helsingin kaupunki

Keski-Pasilan ratapihakortteleiden asemakaavaehdotusta ei voi moittia ainakaan liiasta jäykkyydestä. Katoille saa rakentaa pergoloita, saunoja, katoksia ja viherhuoneita.

Varsinainen paukku tulee tässä: vähintään puolet katoista on rakennettava viherkatoiksi. Tavoite on lisätä kattojen aktiivista käyttöä.

Tiistai-iltana tiedetään mitä kaupunkisuunnittelulautakunta sanoo ehdotuksesta. Ellei se sitten jätä asiaa pöydälle hautumaan.

Ehdotuksessa puretun ratapihan paikalle tulee koteja noin 3200 asukkaalle ja toimitiloja 1000 työntekijälle. Alueelle on suunniteltu myös koulu ja päiväkoti.

Ratapihakorttelit ovat hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella – junat ja raitiovaunut kulkevat aivan alueen vieritse. Asuinalue on myös lähellä Keski-Pasilaan nousevan Tripla-ostoskeskuksen palveluita.

Veturitien varteen on suunniteltu kortteleita, joissa yhdistyvät asuminen, työnteko ja palvelut. Kaava antaa kortteleiden rakennuttajille joustavat mahdollisuudet koota eri toiminnoista toteutuskelpoisia yhdistelmiä.

Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.