1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nokian Renkaat: Vahingonkorvauksille ei perusteita

Viime viikolla Kauppalehti uutisoi, että Nokian Renkaat on manipuloinut renkaiden testituloksia vuosikausia. Yhtiön toimitusjohtaja Ari Lehtoranta pahoittelee tapahtunutta yhtiön pörssitiedotteessa

Kotimaan uutiset
Nastarenkaat.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Nokian Renkaat ei näe perusteita maksaa vahingonkorvauksia asiakkailleen manipuloitujen rengastestien takia. Yhtiö kertoo asiasta tänään maanantaina julkaistussa pörssitiedotteessa.

Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi viime viikolla, että Nokian Renkaat on manipuloinut talvi- ja kesärenkaiden testituloksia vuosikausia. Yhtiön toimitusjohtaja Ari Lehtoranta myönsi lehdessä, etteivät takavuosien testikäytännöt ole olleet asiallisia.

Kuluttajaliitto kehotti Nokian Renkaita harkitsemaan vapaaehtoista korvausta manipuloitujen testien perusteella autonrenkaita ostaneille.

Tänään julkaistussa tiedotteessa Nokian Renkaat vakuuttaa, että kaikki mahdolliset testeihin liittyvät virheelliset toimintatavat on korjattu. Yhtiössä tehtiin viime syksynä selvitys toimintatavoista rengastesteissä.

– Kun testimanipulaatiota tapahtui, testiin toimitetuissa renkaissa ja asiakkaan lopulta saamissa renkaissa on ollut kyse ominaisuuserosta, ei laatuerosta. Jotakin renkaan kymmenistä ominaisuuksista on pystytty testiä varten parantamaan muutamalla prosentilla, jonkin toisen ominaisuuden kustannuksella, Nokian Renkaiden tiedotteessa sanotaan.

Yhtiön mukaan kuluttaja on saanut kaupasta ominaisuuksiltaan testien tasoiset renkaat, mikäli hän on hankkinut renkaat viime vuosina testituloksien perusteella.

– Pahoittelemme syvästi tapahtunutta. Haluamme olla kuluttajien ja asiakkaiden luottamuksen arvoisia myös tulevaisuudessa, Lehtoranta sanoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi