1. yle.fi
  2. Uutiset

Porin seudulla tanssitaan pian sunnuntaisin ja selvin päin

Porin seutu on saamassa kaksi uutta tanssipaikkaa. Erikoista paikoissa on tanssien viikonpäivä ja alkoholimyynnin puuttuminen.

tanssi
Arto Nuotio aikoo tuoda vanhan ajan tansseja Porin seudulle.
Arto Nuotio aikoo tuoda vanhan ajan tansseja Porin seudulle.Joona Haarala / Yle

Turkulainen ohjelmatoimisto Gramofoni aloittaa maaliskuussa sunnuntaitanssien sarjan Toejoen seurojentalolla. Kesällä taas tanssitaan Poikeljärven paviljongissa torstaisin.

Ohjelmamyyjä Arto Nuotio kertoo, että sunnuntaitansseissa ei myydä alkoholia ja tanssit alkavat jo iltapäivällä viideltä.

– Kokeilemme tansseja neljänä sunnuntaina Toejoen seurojentalolla. Siellä 6. maaliskuuta tanssittaa paikallinen suuruus Ippe Mansikka. Myöhemmin siellä käy Leif Lindeman, Finlanders ja Pekkaniskan Pojat.

Sunnuntaina tanssii vanhempi väki

Sunnuntaitanssien konseptia on Arto Nuotion mukaan kokeiltu Turun naapurikunnassa Ruskolla. Siellä tanssit ovat olleet taloudellisesti onnistuneita. Syynä on se, että sunnuntaisin orkesterit eivät pyydä niin isoa hintaa kuin esimerkiksi lauantaina.

– Ihmisiä on tullut juuri sopivasti. Bändeille sunnuntaitöitä on niin vähän, että näitä tansseja pitää jonkun vaalia, maalailee Nuotio.

Suomessa moni perinteinen tanssiravintola on kaatunut, kun tanssiväki ei juo alkoholia. Juuri tästä Arto Nuotio aikoo tehdä omien tanssiensa vahvuuden. Hän arvioi, että kannattava sunnuntai-ilta syntyy omien artistien voimin, kun tanssijoita on noin 300. Ruskolla valtaosa tanssijoista on ollut iältään yli viisikymppisiä.

– Sunnuntaitansseissa nuorimmat ovat noin kolmikymppisiä ja vanhimmat yli kahdeksankymmenen, Nuotio kertoo.

Lue seuraavaksi