Koe uusi yle.fi

HSL:n bussilinjoilla työnseisaus – katso täältä, mitkä linjat jäävät tiistaina ajamatta

Yli kymmenen HSL:n bussilinjaa jää ajamatta Helsingin ja Espoon sisäisessä sekä seutuliikenteessä kuljettajien työnseisauksen vuoksi tiistaina ja aamuyöllä keskiviikkona. AKT:n Helsingin seudun ammattiosaston puheenjohtajan Jani Hartikan mukaan Transdev Espoon bussinkuljettajat pelkäävät siirtoa toiseen yhtiöön, jonka työoloista he ovat kuulleet huonoa palautetta.

Kotimaa
Matkustaja menossa bussiin.
Yle

Transdev Espoon bussinkuljettajat järjestävät vuorokauden pituisen työnseisauksen, joka alkaa 1.3. kello 4.00 ja päättyy 2.3. kello 4.00.

Työnseisauksen aikana Helsingissä jää ajamatta linja H20.

Espoossa ei ajeta linjoja E11, E12, E14, E31, E42 ja E46.

Myös seutulinjat 111, 132, 143, 145, 147, 150 jäävät liikenteestä.

AKT:n Helsingin seudun linja-autohenkilökunnan ammattiosaston puheenjohtajan Jani Hartikan mukaan Transdev Espoon bussinkuljettajien mielenilmaus johtuu siitä, että he pelkäävät siirtoa toisen yhtiön palvelukseen.

Transdev Espoo voitti viime vuonna HSL:n kilpailutuksessa uusia bussilinjoja ja teki niistä sopimuksen. Liikennöinnin oli määrä alkaa Helsingin Lauttasaaressa ensi elokuussa. Nyt Transdev Espoo haluaa kuitenkin luopua linjoista.

Transdev Espoo kuuluu Transdev Finland -nimiseen yhtiöön, jolla on varikkoja Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä.

Yhtiö aikoo kuitenkin luopua Espoon varikostaan, koska se hävisi sadan auton liikennöinnin Espoossa.

Transdev Finlandin Espoon yksikön johtajan Tom Rothin mukaan yhtiö haluaa luopua uusista linjoista juuri sen vuoksi, että se luopuu Espoon varikosta, vaikka yhtiöllä on varikoita myös Helsingissä.

Yhtiö haluaa siirtää uudet linjat yrityskaupalla Tammelundin liikenteelle, jonka palvelukseen päätyisi myös 36 Transdev Espoon bussinkuljettajaa.

Kauppa voi toteutua, jos HSL:n hallitus hyväksyy sen kokouksessaan tiistaina.

AKT:n Hartikan mukaan Transdev Espoon bussinkuljettajat eivät halua Tammelundin liikenteen palvelukseen, koska yhtiöllä on huono maine bussinkuljettajien keskuudessa.

– Se on villi yhtiö, joka ei noudata samoja käytäntöjä kuin muut bussiyhtiöt. Taukotilat ovat huonoja ja työterveyshuollossa on ongelmia. Työaika ei ala varikolta vaan bussin päätepysäkiltä. Se aiheuttaa ongelmia kuljettajille, jotka joutuvat jättämään autonsa varikolle ja matkustamaan sieltä julkisilla kulkuvälineillä bussipysäkille. Yöllä ajavat kuljettajat eivät pääsisi töistä kotiin ilman autoa.

Yle Uutiset ei onnistunut maanantai-iltana tavoittamaan Tammelundin liikenteen toimitusjohtajaa tai muitakaan edustajia.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Ensihoito

Soitto hätäkeskukseen voi tuoda paikalle vain yhden hoitajan – "Askel kohti tulevaisuutta"

Työelämä

Tabu tai ainakin noloa tunnustaa – isolla osalla suomalaisista on tylsää töissä

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

Vaakakapina

Kun syömishäiriö söi seksuaalisuuden