Googlen itseohjautuva auto törmäsi bussiin – ensimmäinen robottiauton aiheuttama kolari?

Googlen robottiauto kolhaisi linja-autoa, kun se vaihtoi kaistaa kiertääkseen tiellä olleen esteen.

Ulkomaat
Googlen itseohjautuvan auton prototyyppi.
Googlen itseohjautuvan auton prototyyppi.Google

Googlen testiajossa ollut itseohjautuva auto on törmännyt linja-autoon Kaliforniassa. Yhtiö kertoi maanantaina jättäneensä osavaltion ajoneuvoviranomaisille ilmoituksen 14. päivä helmikuuta tapahtuneesta kolarista, joka tapahtui lähellä Googlen pääkonttoria Piilaaksossa.

Googlen robottiauto oli kiertämässä sen tiellä olleita esteitä, kun se törmäsi viereisellä kaistalla kulkeneeseen linja-autoon. Googlen autolla oli törmätessä nopeutta 3 kilometriä tunnissa ja linja-autolla reilut 20. Kukaan ei loukkaantunut kolarissa.

Googlen autossa oli lain vaatima testikuljettaja, joka oletti linja-auton antavan tietä, eikä tästä syystä ottanut autoa ohjaukseen. Google on ilmoittanut ottavansa ainakin jonkin verran vastuuta kolarista.

Viranomaiset tutkivat onnettomuutta. Mikäli Googlen robottiauto todetaan kolarin aiheuttajaksi, kyseessä on ensimmäinen itseohjautuvan auton aiheuttama kolari. Googlen autot ovat aikaisemmin olleet osallisina kolareissa, mutta ne eivät ole aiheuttaneet niitä. Kukaan ei ole loukkaantunut liikenneonnettomuuksissa, joissa Googlen auto on ollut osallisena.

Lähteet: Reuters, AFP, AP