1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaupunginhallitus vaatii selvitystä vanhuspsykiatriaosastosta – vasemmisto syyttää vastuun pakoilusta

Turun kaupunginhallitus edellyttää selvitystä mielenterveys- ja päihdepalveluiden yksikön toiminnasta sisäisen tarkastuksen aikana. Valvira ja poliisi selvittävät parhaillaan potilaiden epäasiallista kohtelua Kupittaan sairaalassa.

Kotimaan uutiset
Kupittaan sairaala
Nora Engström / Yle

Turun kaupunginhallitus sai maanantaina selvityksen kaupungin vanhuspsykiatrian G1-osastolla ilmenneistä väärinkäytöksistä. Kaupunginhallitus odottaa selvitystä mielenterveys- ja päihdepalveluiden yksikön toiminnasta seuraavaan kokoukseen. Hoitotyön laatu ja henkilöstön työhyvinvointi pitää varmistaa kaupungin sisäisen tarkastuksen aikana.

Kaupunginhallituksessa vasemmistoliittoa edustava Johannes Yrttiaho esitti vasemmistoliiton kannan mukaisesti, että kaupunginhallitus olisi käynnistänyt menettelyn hyvinvointitoimialan toimialajohtajan virasta pidättämiseksi, kunnes tarkastukset ja tutkinta on saatu suoritettua. Esitys ei saanut kannatusta.

– Vastuun pakoilua, johon syyllistyvät sekä virkajohto että poliitikot. Asiaan olisi tullut kaupunginhallituksen puuttua jo aikaisemmin, sanoo Yrttiaho kaupunginhallituksen ratkaisusta.

Virasta pidättäminen on Yrttiahon mukaan turvaamistoimi. Sen avulla voidaan eliminoida myös riski siitä, että johto voisi vaikuttaa tarkastukseen ja tutkintaan.

– Toimialajohtajilla on erittäin laaja toimivalta toimialoillaan, muistuttaa Yrttiaho.

Lue seuraavaksi