Kaupunginhallitus: Ounaskosken yläaste nurin, tilalle kerrostaloja

Entinen Rovaniemen Ounaskosken yläasteen koulu aiotaan purkaa ja rakentaa tilalle kerrostaloja. Rovaniemen kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina äänestyksen jälkeen. Asemakaava- ja tonttimuutos vaatii vielä Rovaniemen kaupunginvaltuuston päätöksen.

Rovaniemi
Kielan kaavaluonnos, vaihtoehto AArkkitehtitoimisto Laatio

Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 8-2. SDP:n Reijo Sulasalmi ja Terhi Suoraniemi olisivat halunneet palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

Kyse on Rovaniemen keskustan korttelin 34 tonteista 11 ja 12, jotka ovat osa rakennusliike YIT:n Kiela-korttelia. Kaava mahdollistaa alueelle neljä- ja kuusikerroksisten kerrostalojen rakentamisen.

Alueella sijaitseva, Ferdinand Salokankaan suunnittelema Ounaskosken koulun opettajien asuinrakennus on mahdollista suojella ja Rovakatu 2:ssa sijaitseva entinen Rovaniemen maalaiskunnan kunnantalo säilyttää nykyisessä käytössä.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavat jo lokakuussa 2010, mutta ne kaatuivat korkeimmassa hallinto-oikeudessa (KHO). Syy oli se, ettei asemakaavoihin oltu tehty riittävästi selvityksiä.

Ounaskosken yläaste lakkautettiin vuonna 2009.