yle.fi-etusivu

Trumpin vaalitilaisuudessa yhteenotto – video näyttää valokuvaajan ja agentin käsirysyn

Time-lehden mukaan salaisen palvelun agentti kuristi lehdelle työskennellyttä valokuvaajaa ja kaatoi hänet maahan. Valokuvaaja pani vastaan potkimalla.

USA:n vaalit
Uutisvideot: Käsirysy Trumpin vaalitilaisuudessa
Uutisvideot: Käsirysy Trumpin vaalitilaisuudessa

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin vaalitilaisuudessa Virginiassa on tapahtunut harvinainen yhteenotto median edustajan ja salaisen palvelun agentin välillä.

Time-lehti kertoo (siirryt toiseen palveluun), että salainen palvelu ja paikallinen poliisi ottivat lyhyeksi aikaa kiinni lehdelle työskennelleen valokuvaajan Chris Morrisin.

Lehden mukaan tilanteesta otetut eri videot näyttävät, että ensin Morris astui medialle rajatun kuvauspaikan ulkopuolelle kuvatakseen Trumpin puheen keskeyttänyttä protestia. Morris kiroili agentille, joka koetti siirtää hänet takaisin media-aitioon. Sen jälkeen agentti otti Morrisia kurkusta kiinni ja paiskasi hänet ensin pöydälle ja sitten maahan.

Morris vastusti kiinniottoyritystä potkimalla ja pani kätensä agentin kaulalle. Timen mukaan hän kertoi myöhemmin halunneensa havainnollistaa agentille kokemaansa kuristusotetta. Morris ei saanut fyysisiä vammoja.

– Trumpin vaalitilaisuuksien säännöt ovat huomattavasti tiukemmat kuin muiden kampanjojen, ja ne vaikeuttavat valokuvaajan työtä, kuten monet muut ovat huomauttaneet ennen minua. Kadun omaa rooliani yhteenotossa, mutta agentin vastaus oli suhteeton ja tarpeettoman väkivaltainen, Morris sanoi Timen siteeraamassa tiedotteessa.

Yhdysvaltain salainen palvelu on ilmoittanut olevansa tietoinen tapauksesta, johon liittyy sen työntekijä, ja selvittävänsä tapauksen olosuhteita.

Lähteet: Reuters