Koe uusi yle.fi

Liikenne Espoossa sujunut normaalisti bussinkuljettajien työnseisauksesta huolimatta

Espoon aamuliikenteessä on normaalia vähemmän busseja, mutta tieliikennekeskuksen mukaan normaalista poikkeavilta ruuhkilta on vältytty.

liikenne
HSL:n bussi
Antti Kolppo / Yle

Bussinkuljettajien työnseisaus ei ole aiheuttanut isompia ongelmia Espoon aamuliikenteessä. Länsiväylällä on jopa vähemmän liikennettä kuin normaalin aamuruuhkan aikaan, kertoo Liikenneviraston tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä.

Rauhallisesta liikenteestä kertoo myös Espoossa tilannetta tarkkaillut Ylen toimittaja Ilona Suuronen.

– Ei ole mitään suurempaa katastrofia. Ihmiset ovat varautuneet hyvin ja katsoneet HSL:n aikatauluista missä bussit kulkevat, Suuronen sanoo.

Transdev Espoon bussinkuljettajien mielenilmaus johtuu siitä, että he pelkäävät siirtoa toisen yhtiön palvelukseen. Transdev on luovuttamassa linjoja Tammelundin liikenteelle, josta työntekijät ovat kuulleet paljon huonoa, kertoo Transdev Espoon pääluottamusmies Matti Ahonen.

– Siellä on paljon työehtosopimusrikkomuksia ja kuljettajat eivät haluaisi siirtyä sinne. Transdevillä on eettisiä sääntöjä, joiden mukaan työntekijöitä ei luovutettaisi firmoihin, joissa ei noudateta työehtosopimusta, Ahonen sanoo. 

Tammelundin liikenteen palvelukseen päätyisi yrityskaupan seurauksena 36 Transdev Espoon bussinkuljettajaa.

Päätös linjojen siirtämisestä tänään

Transdev Finlandin Espoon yksikön johtajan Tom Rothin mukaan mielenilmauksen taustalla on pieni ydinjoukko ja useita yhtiön autoja on liikenteessä mielenilmauksesta huolimatta. Rothin mukaan Tammelundilla on paljon liikennettä ja päätöksen Tammelundin kelpoisuudesta tekee lopulta HSL:n hallitus.

HSL:n hallitus kokoontuu päättämään asiasta tänään yhdeksältä.

Rantaradan lähiliikenteen junissa on työnseisauksen takia tänään normaalia enemmän vaunuja. Tarkemmat tiedot työnseisauksen vaikutuksesta joukkoliikenteeseen näet HSL:n verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).