yle.fi-etusivu

HSL:n hallitukselta vihreää valoa bussiyhtiökaupalle – pettymys ulosmarssineille kuljettajille

HSL:n hallitus on hyväksynyt kaupan, jolla Transdev Espoo Oy siirtää linjojaan ja kuljettajiaan Tammelundin liikenteelle. Bussinkuljettajat käynnistivät tiistaina vuorokauden mittaisen työnseisauksen, jolla protestoidaan linjojen siirtoa.

liikenne
Lippuautomaatti Pasilassa
Antti Kolppo / Yle

Helsingin seudun liikenne HSL:n hallituksen kokouksessa päädyttiin Espoossa tänään ulosmarssineiden bussinkuljettajien toiveiden vastaiseen päätökseen. Kokouksessa HSL:n hallitus hyväksyi Transdev Espoo Oy:n yrityskaupan, jolla yhtiö siirtää linjoja Tammelundin liikenteelle.

Kuljettajat vastustavat siirtoa Tammelundin liikenteen palvelukseen, sillä heidän mukaansa yhtiö ei noudata työehtosopimuksia.

HSL:n liikennepalvelut-osaston johtaja Reijo Mäkinen kertoo, että työntekijöiden huoli nousi esille HSL:n kokouksessa.

– AVI on valvova viranomainen ja he tekivät viime syyskuussa tarkastuksen. Väärinkäytöksiä ei löydetty. Tammelundin liikenne on myös vakuuttanut viime meille, että asiat siellä ovat kunnossa. Huolen taustalla on se, että Tammelundin liikenne ei kuulu työnantajaliittoon. Mäkinen sanoo.

Raskas pettymys Transdevin kuljettajille

Aamulla Ylen haastattelussa Transdev Espoon pääluottamusmies Matti Ahonen vetosi tilaajavastuulakiin, jota HSL:n on noudatettava.

– Odotamme tietenkin sellaista päätöstä, että linjojen luovutusta ei hyväksytä. Tilaajan vastuulla on valvoa minne ne linjat menee, ja että siellä noudatettaisiin työehtosopimusta.

Kokouksen jälkeen Ahonen oli hyvin pettynyt HSL:n päätökseen.

– Ensimmäinen fiilis on se, että eihän tämä voi olla totta. Siellä ei työterveyshuolto ole ihan sitä mitä pitäisi olla. Työehtosopimuksessa lukee, että työvuoro alkaa asemapaikasta ja myös loppuu sinne. Tammelundilla vuoro alkaa sieltä mistä linja alkaa ja sinne kuljetaan julkisilla.

Tammelundin liikenne ei halunnut kommentoida asiaa tiistaina mitenkään. Transdev Espoon bussinkuljettajien työnseisaus alkoi 1.3. kello 4.00 ja päättyy 2.3. kello 4.00.

Muokattu 1.3.2016 klo 17:19: Lisätty Ahosen jälkimmäinen kommentti.