Hyppää sisältöön

Kainuun neito valitaan kahdeksan naisen joukosta

Fitness-kisan yhteydessä valitaan Kainuun neito. Kilpailua tuottavan mallitoimiston mukaan neito voi toimia oman maakuntansa edustushenkilönä, ja tehdä yhteistyötä esimerkiksi urheiluseurojen kanssa.

Kuva: Albumi Ky

Kainuun neito valitaan huomenna lauantaina Kajaanin Onnelassa. Samalla käydään Fitness Cover Girl -kilpailun osakilpailu. Osallistujista kaksi pääsee jatkoon, ja fitness-kisan voittaja selviää myöhemmin keväällä. Tapahtumatuottaja Johanna Loiri mallitoimisto Facemakerista kertoo, että neitoja on valittu muuallakin päin Suomea.

– Esimerkiksi Keski-Suomen neito ja Pohjanmaan neito on valittu, 16 vuotta kauneuskilpailuja tuottanut Loiri kertoo.

Loiri kertoo, että Kainuusta tuli tilaus neidolle. Tarkoitus on löytää esiintymistaitoinen ja -haluinen nuori nainen, joka edustaisi Kainuun lisäksi mahdollisesti kainuulaisia seuroja.

– Haussa on PR- ja edustushenkilö. Hän pystyy toimimaan monissa tehtävissä. Jos ajatellaan promootiota tai vaikkapa vip-emännöintiä urheiluseurojen ja yhdistysten kanssa.

Kainuun neidoksi, tai vaikkapa Fitness Cover Girliksi pyrkiviä on kahdeksan, mutta hakijoita oli yli 20. Kilpailijat esittäytyvät lauantaina Kajaanin jäähallilla Hokin pelissä erätauolla.

– Muutama tyttö on muulta päin Suomea, loput ovat paikallisia. Tuomaristo koostuu eri alojen paikallisista toimijoista, Loiri sanoo.