Kainuun neito valitaan kahdeksan naisen joukosta

Fitness-kisan yhteydessä valitaan Kainuun neito. Kilpailua tuottavan mallitoimiston mukaan neito voi toimia oman maakuntansa edustushenkilönä, ja tehdä yhteistyötä esimerkiksi urheiluseurojen kanssa.

Kainuu
Huulipunan jälki paperilla.
Albumi Ky

Kainuun neito valitaan huomenna lauantaina Kajaanin Onnelassa. Samalla käydään Fitness Cover Girl -kilpailun osakilpailu. Osallistujista kaksi pääsee jatkoon, ja fitness-kisan voittaja selviää myöhemmin keväällä. Tapahtumatuottaja Johanna Loiri mallitoimisto Facemakerista kertoo, että neitoja on valittu muuallakin päin Suomea.

– Esimerkiksi Keski-Suomen neito ja Pohjanmaan neito on valittu, 16 vuotta kauneuskilpailuja tuottanut Loiri kertoo.

Loiri kertoo, että Kainuusta tuli tilaus neidolle. Tarkoitus on löytää esiintymistaitoinen ja -haluinen nuori nainen, joka edustaisi Kainuun lisäksi mahdollisesti kainuulaisia seuroja.

– Haussa on PR- ja edustushenkilö. Hän pystyy toimimaan monissa tehtävissä. Jos ajatellaan promootiota tai vaikkapa vip-emännöintiä urheiluseurojen ja yhdistysten kanssa.

Kainuun neidoksi, tai vaikkapa Fitness Cover Girliksi pyrkiviä on kahdeksan, mutta hakijoita oli yli 20. Kilpailijat esittäytyvät lauantaina Kajaanin jäähallilla Hokin pelissä erätauolla.

– Muutama tyttö on muulta päin Suomea, loput ovat paikallisia. Tuomaristo koostuu eri alojen paikallisista toimijoista, Loiri sanoo.