Poliisi lupaa harvinaisen vihjepalkkion romumiinoittajan löytämiseksi

Poliisi on etsinyt Kiteen romumiinoittajaa jo noin kahden vuoden ajan. Nyt poliisi lupaa useiden satojen eurojen vihjepalkkion ratkaisevasta vihjeestä. Romumiinoittaja on jättänyt vilkkaasti liikennöidyille teille yhteensä 35 ansaa.

liikenne
Sekalaista purkujätettä on levitelty tielle
Itä- Suomen poliisilaitos / Kiteen poliisiasema

Poliisi lupaa vihjepalkkion tiedoista, jotka johtavat Kiteellä valtatielle romuja levittävän tekijän tai tekijöiden paljastumiseen.

Itä-Suomen poliisi on tutkinut jo noin kahden vuoden ajan laajaa liikennetuhotyö-rikossarjaa Kiteellä.

Romumiinoittaja tai romumiinoittajat ovat asetelleet vilkkaasti liikennöidyille teille ansoja autoilijoille. Miinat on aseteltu kohtiin, joissa autoilijoiden on ollut vaikea tai mahdoton havaita niitä ennen kuin on ollut liian myöhäistä.

– Esteitä on asetettu pääasiassa VT 6:lle Tolosenmäen ja Kesälahden välille sekä KT 71:lle Puhoksen ja Villalan välille. Tielle on jätetty erilaista omaisuutta kuten auton akkuja, osia ja renkaita sekä jopa akvaario, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Kaikkiaan autoteillä on ollut 35 miinaa. 11 tapauksessa ajoneuvo on törmännyt ansaan. Edellisen kerran romumiinoittaja iski 25.2.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että ihmisiä ei ole toistaiseksi loukkaantunut törmäyksissä, mutta useita vaaratilanteita on ollut. Lisä

– Palkkio tulee vakuutusalalta ja sen suuruus on useita satoja euroja, rikoskomisario Jarkko Timonen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Vihjeet voi ilmoittaa puhelinnumeroon 050 4086252 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi