1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ikärajat

Lukutoukat joutuvat pian todistamaan ikänsä – omatoimikirjastoon esitetään ikärajaa

Pyhtään omatoimikirjastoon ehdotetaan 16 vuoden ikärajaa. Ikärajan asettamista jouduttiin harkitsemaan sen jälkeen kun lapset ja nuoret pistivät kirjaston tiloissa ranttaliksi henkilökunnan poistuttua.

ikärajat
Henkilö ottamassa käteensä Jo Nesbon kirjaa kirjastossa.
Yle

Pyhtäällä jouduttiin joulukuussa luopumaan kirjaston omatoimisesta iltakäytöstä nuorison huonon käytöksen vuoksi. Kirjojen lainaamisen sijaan osa paikalle tulleista nuorista käytti kirjastoa lähinnä riehumiseen.

Nyt omatoimikirjastoon ehdotetaan 16 vuoden ikärajaa. Mikäli häiriöitä esiintyy edelleen, voitaisiin ikärajaa korottaa vielä 18 vuoteen.

Ikärajan asettamisen myötä aukioloajat voitaisiin palauttaa entiselleen eli kirjastossa voisi käydä joka päivä aklo 7.00-22.00 välisenä aikana.

Ikärajan käyttöönotto on teknisesti mahdollista sen jälkeen, kun kirjastojärjestelmä huhtikuun alussa uusitaan kaikissa Kymenlaakson Kyyti-kirjastoissa. Ikäraja voisi tulla käyttöön 18. huhtikuuta alkaen.

Pyhtään opetus- ja nuorisolautakunta käsittelee kirjastotoimenjohtajan esitystä ensi viikolla ja päättää sen hyväksymisestä.

Lue seuraavaksi