Koe uusi yle.fi

Marian sairaala muistisairaille vanhuksille, joukkoon mahtuu myös startup-yrittäjiä

Helsinki suunnittelee perustavansa vanhusten palvelukeskuksen entisiin Marian sairaalan tiloihin. Kaupunki kaavailee alueelle myös startup-yritysten keskittymää, jonka on määrä aloittaa kesään mennessä.

Kotimaa
Marian sairaala-alue
Helsingin kaupunki

Helsingissä on meneillään varsin ennakkoluuloton hanke, jonka tarkoituksena on valjastaa tyhjilleen jääneiden Marian sairaalan tilat mahdollisimman hyvin uuteen käyttöön.

Alueen itäosaan on alustavasti suunniteltu sosiaali- ja terveysviraston palvelukeskusta, jonne tulisi ryhmäkoteja muistisairaille sekä palveluita kotona asuville vanhuksille.

Keskusta kaavaillaan juuri itäosaan, koska se olisi parhaiten suojassa melulta ja päästöiltä.

– Siellä alkaen ateriapalveluista voisi käydä esimerkiksi syömässä. Myös monet alan vapaaehtoisjärjestöt toimisivat siellä ja vetäisivät ikääntyneille erilaisia ryhmiä, kertoo Helsingin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Riitta Simoila.

Marian palvelukeskus korvaisi Kivelän samankaltaisen palvelukeskuksen, jonka tilat halutaan vapauttaa muuhun käyttöön.

Palvelukeskuksen rakentamisajaksi on arvioitu vuotta 2023. Simoila muistuttaa, että lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

– Toivomme kuitenkin, että rakentaminen voisi käynnistyä jo aikaisemmin. Tulemme esittämään palvelukeskusta vuoden 2017 investointisuunnitelmiin. Tällöin asia voisi edetä tarvekuvausvaiheeseen.

Mikäli sosiaali- ja terveysviraston suunnitelmat toteutuvat, tulee entisen sairaalan kampusalueella kulkemaan tulevaisuudessa varsin monenkirjavaa sakkia.

Helsinki nimittäin kaavailee alueelle myös suurta startup-yritysten keskusta, jonka on määrä aloittaa kesään mennessä.

Keskuksen tarkoituksena on muodostaa entistä kattavampi palvelutarjonta kaupungin startup-yrityksille.

Sairaalatoiminta Marian historiallisella alueella päättyi syksyllä 2014.