1. yle.fi
  2. Uutiset

Motions – seuraava iso nimi Joensuusta?

Motions on joensuulainen elektronista poppia tekevä tuottajakaksikko. Tuomo Koranderin ja Tommi Vatasen musiikki on saanut poikkeuksellisen hyvän vastaanoton: kaksikko on julkaissut vasta kaksi singleä, ja ne molemmat ovat päätyneet muun muassa YleX:n soittolistalle.

musiikki
Motions feat. Kasii.jpg
Motions

Tuomo Korander ja Tommi Vatanen ovat bändikavereita menneiltä vuosilta. Takana on useita bändejä enimmäkseen raskaan rockin parista. Viimeisin kokoonpano ennen Motionsia oli Kings & Kerosene.

Vuoden 2015 alussa Tuomo ja Tommi päättivät kokeilla ihan jotain muuta.

– Oltiin soitettu rokkia iät ja ajat, haluttiin sitten kokeilla jotain ihan uutta. Pistettiin kitarat syrjään ja kokeiltiin tietokonepohjaista musiikkia. Siitä syntyi sellainen wau-elämys, nyt on jotain freshiä käsillä, kertoo Tuomo.

– Tekemämme musiikin voisi määritellä elektroniseksi popiksi, tai sitten EDM:ksi (electronic dance music), sanoo Tommi.

Ei bändi vaan tuottajakaksikko

Tuottajakaksikon molemmilla biiseillä lauluosuudet hoitaa niinikään joensuulainen Kasii Segueira-Uski. Motions haluaa silti olla nimenomaan tuottajakaksikko, vaikka Tuomon, Tommin ja Kasiin trion voisi helposti mieltää toimivaksi bändiksi.

– Me ei haluta lokeroitua tietyn tyyliseksi bändiksi. Kasii sopi erinomaisesti laulamaan nämä kaksi ensimmäistä biisiä, mutta jos haluamme tulevaisuudessa tehdä kappaleita jonkun muun laulajan kanssa, niin se on mahdollista. Mennään kappaleen ehdoilla, sanoo Tuomo Korander.

Levy-yhtiö bongasi

Universal Musicin Martti Vuorinen kertoo kuunnelleensa YleX:ää ja huomanneensa laadukkaan kuuloista musiikkia. Taajuudella soi Motionsin esikoinen, omakustanne Flow.

_– _Sen jälkeen otin joensuun kavereihin yhteyttä ja heidän kanssaan solmittiin artistisopimus. Toinen single _Paint the sky _ on meidän levy-yhtiön julkaisema, mutta sekin oli jo hyvin valmis tuote, meiltä Motions saa lähinnä markkinointiapua.

– Universalin sisällä Motions on huomattu ainakin Ruotsissa, sieltä on tullut hyvää palautetta, kertoo Vuorinen.

Pokka pitää

Tällä hetkellä Tommi ja Tuomo tekevät uutta musiikkia. Uusi single nähtäneen vielä ennen kesää. Ajatuksissa ovat myös live-keikat, mutta niiden toteuttaminen on vielä mietintämyssyssä.

– Live-esiintymisille on kaksi vaihtoehtoa. Kootaan livebändi, jolloin soitetaan Tommin kanssa syntikoita ja kitaroita tietokonesoundien lisäksi, tai sitten keikat tehdään DJ-pohjalta, joka on aika yleinen tapa meidän genren musiikissa, sanoo Tuomo Korander.

Motionsin pokka pitänee isommankin suosion edessä, sillä tuottajakaksikon toinen osapuoli, Tuomo Korander on pelannut pokeria ammattimaisesti jo vuosien ajan.

Lue seuraavaksi