yle.fi-etusivu

Go! Aviation sai lentoluvat liikenteen turvallisuusvirastolta

Uusi lentoyhtiö Go! Aviation on saanut lentotoimintaluvan ja liikenneluvan. Lennot Kuopiosta Helsinkiin sekä Helsingin ja Tallinnan välillä alkavat, kun yhtiön hankkima lentokone on saatu Suomeen. Yhtiö on kertonut ensi kertaa myös kuukausihintojensa periaatteen.

talous
Kahdeksanpaikkainen kone lentoaseman hallissa.
Yle

Uusi Kuopiosta lennot aloittava lentoyhtiö Go! Aviation on saanut lentotoimintaluvan ja liikenneluvan liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta. Yhtiö pyrkii aloittamaan lennot maaliskuun aikana. Ensimmäinen reitti avataan Kuopion, Helsingin ja Tallinnan välille. Lentojen aloitus riippuu vielä siitä, koska ensimmäinen kone saadaan Saksasta Suomeen.

– Meidän kone on Saksassa ja sen Suomeen tulo on kiinni Saksan ja Suomen viranomaisten välisestä paperisodasta. Kun se tulee, sillä on vielä lennettävä yhtiön sisäisiä lentoja kahden viikon ajan ennen kuin reittilennot voidaan aloittaa, kertoo Go Aviationin toimitusjohtaja ja perustaja Jorma Kario.

Lennot kuukausimaksuilla

Yhtiö lentää kahdeksanpaikkaisella, yksimoottorisella Pilatus PC-12 potkuriturbiinikoneella ja suuntaa toimintansa liikematkustukseen toimintakonseptilla, jossa lentoja ostetaan kiinteällä kuukausimaksulla. Halvin hintaluokka on 2150 euroa kuukaudessa.

Tuolla summalla saa tehdä kerrallaan enintään kaksi varausta, joko yhden edestakaisen lennon tai kaksi yhdensuuntaista lentoa. Lentojen määrää ei ole varsinaisesti rajattu. Jos koneissa on vapaata, uuden varauksen voi tehdä aina edellisen lennon jälkeen. Periaatteessa lentoja voisi olla jopa kymmeniä kuukauden aikana.

Toimitusjohtaja Karion mukaan alustavia tilauksia Kuopion alueelta on jo olemassa. Ennakkoon lentoja on ehditty markkinoida vain yrityksille, mutta niitä voi ostaa kuka tahansa.

Yhtiön ensimmäinen aikataulu on rakennettu niin, että aamulento Kuopiosta Helsinkiin lähtee kello seitsemän jälkeen. Päivällä kone lentää Helsingin ja Tallinnan välillä muutaman edestakaisen vuoron ja palaa alkuillasta Helsingistä Kuopioon.

Tavoitteena Keski-Euroopan markkinat

Go! Aviation aikoo laajentaa toimintaansa Keski-Eurooppaan, jossa on yhtiön mukaan valtava liiketoimintapotentiaali. Yhtiö aikoo hankkia tänä vuonna 4–6 konetta lisää. Vuoteen 2025 mennessä tavoitteena on toimia yli 50 koneen laivueella.

Toiminnan aloittamiseksi on saatu tammikuussa valmiiksi toinen rahoituskierros. Yhtiö on avannut kolmannen rahoituskierroksen, jolla se hakee rahoitusta Euroopan rahoitusmarkkinoilta mahdollistaakseen nopean kasvun.