Vastaanottokeskusten asukkaat vaihtuvat nyt nopeasti Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan vastaanottokeskuksissa on yhteensä 600 turvapaikanhakijaa. Heistä 440 on majoitettu Joutsenon vastaanottokeskukseen. 162 turvapaikanhakijaa odottaa maahanmuuttoviranomaisten päätöksiä Imatran Vuoksenhovissa.

turvapaikanhaku
Imatran vastaanottokeskuksen vartiointia on lisätty tuntuvasti yöllisen välikohtauksen vuoksi.
Yle

Maahanmuuttoviraston henkilöstölisäysten vaikutukset tuntuvat Joutsenossa. Turvapaikanhakijat pääsevät entistä nopeammin viranomaisten puhutteluun.

– Nyt on menossa hyvin eläväinen aika. Puhutteluja tehdään selvästi entistä nopeammalla syklillä, ja uusia asukkaita tulee lähteneiden tilalle joka viikko, Vesivalo kertoo.

Muutamat Joutsenon vastaanottokeskukseen majoitetuista turvapaikanhakijoista ovat päässeet turvapaikkapäätöstä valmistelevaan puhutteluun jopa muutamassa viikossa. Uusia asukkaita tuli Torniosta viimeksi tiistaina.

Majoitustilaa vain perheille

Etelä-Karjalan vastaanottokeskuksissa on täyttä.

Joutsenon vastaanottokeskuksen 440 turvapaikanhakijasta 90 asuu Joutsenon keskustassa perheille tarkoitetussa talossa. Siellä on tilaa vielä yhdelle perheelle.

Konnunsuolla on myös tilaa perheille, mutta mies- ja naispaikat ovat täynnä.

– Turvapaikanhakijoita on 350, kertoo vastaava ohjaaja Olli Vesivalo Joutsenon vastaanottokeskuksesta.

Imatralla tehdään remonttia

Vuoksenhovissa asuu 162 turvapaikanhakijaa.

– Puhuttelut ovat meilläkin käynnistyneet, kertoo Lauri Perälä Imatralta.

Uusia turvapaikanhakijoita majoitetaan entisen Vuoksenhovin tiloihin sen jälkeen, kun hotellin muutostyöt ovat valmistuneet. Tilat on mitoitettu 330 turvapaikanhakijalle.