1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luokkakokouksen jatko-osan kuvaukset alkavat ensi kuussa Hämeenlinnan julkkislinnassa

Julkkishäistä tutuksi tullut Hämeenlinnan Vanajanlinna on Luokkakokous 2 -elokuvan tärkein paikka. Kuvaukset alkavat siellä ensi kuussa. Yli puolet elokuvasta purkitetaan Hämeenlinnassa. Ykkösosa keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa.

Kuva: Milla Vahtila / Yle

Luokkakokous 2 –elokuvan tuottaja Jesse Fryckmannin on kohta tehtävä lopulliset päätökset missä hämeenlinnan maisemissa veijarikolmikko  Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg huippusuositun elokuvan jatko-osassa oikein koheltavat.

Hämeenlinnan kuvauspaikoista meillä on tarjolla runsauden pula.

Jesse Fryckman

Yli puolet ensi marraskuussa ensi-iltaan tulevasta komediasta purkitetaan Hämeenlinnassa.

– Huhtikuun puolessa välissä aloitetaan kuvaukset ja ne kestävät reilun kuukauden. Hämeenlinnan kuvauspaikoista meillä on tarjolla runsauden pula.

Solar Filmsillä on parhaillaan kuvauspaikkatiimi Hämeenlinnassa varmistelemassa asioiden sujumista.

Hämeenlinna tarjoaa paljon hyviä kuvauspaikkoja

Fryckman on vähän kummissaan kuinka vähän Hämeenlinnaan on elokuvissa viime aikoina lopulta hyödynnetty.

– Se on vähän ihmeellistä. Kaupungissa on tosi kattavat mahdollisuudet.

Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg seikkailevat seuraavaaksi Hämeenlinnan maisemissa. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Yksi paikka on ylise muiden. Jatko-osassa yksi elokuvaan päähenkilöistä on menossa naimisiin. Kuvauspaikaksi valikoitui automaattisesti julkkispaikkakana profiloitunut Vanajanlinna Hämeenlinnan eteläpuolella.

Vanajanlinna tunnetaan julkisuuden henkilöiden suosimana hääpaikkana. Siellä on aiemmin vietetty muun muassa Kimi Räikkösen ja Jenni Dahlmanin sekä Mikko ja Emilia Leppilammen hääjuhlia. Myös Jari Sarasvuo ja Virpi Kuitunen menivät naimisiin linnassa.

Vanajanlinnan henkilökunta odottaa jo innoissaan kuvaustiimin saapumista.

– Linna ympäristöineen tarjoaa kuvauksille upean näyttämön ja itse elokuvassa nähdään tällä kertaa myös hääteemaa, kun Jaajo Linnonmaan roolihahmo on menossa naimisiin, viestitti hotelli asiakkailleen keskiviikkona.

Puoli miljoonaa katsojaa tuo paineita

Solar Filmsin tuottama ja Taneli Mustosen ohjaama Luokkakokous oli viime vuonna Suomen katsotuin elokuva. Se keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa.

– Odotukset ovat kyllä korkealla, se me tiedostetaan. Jokaikinen hanke lähtee kuitenkin aina nollista, toppuuttelee tuottaja Jesse Fyckman.

Odotukset ovat kyllä korkealla, se me tiedostetaan.

Jesse Fryckman

Luokkakokous 2 perustuu samoin kuin ykkösosakin tanskalaisiin elokuviin Klassfesten 1 & 2. Suomalaisversio syntyy noin 1,6 miljoonan euron budjetilla.

– Samat teemat, rakenteet ja hahmot. Me olemme voineet puolestaan keskittyä siihen, miten olemassa olevia elementtejä voidaan vielä parantaa ja soveltaa tänne.

Erityisesti Fryckman haluaa nostaa kiittää kaupungin elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys Oy:tä sekä muutenkin Hämeenlinnan kaupungin avuliasta suhtautumista.

– He ovat olleet apuna kun haettu yhteyksiä alueen yrityksiin ja muihin kumppaneihin. Linnan Kehityksellä on sitä meille sopivaa bisnesosaamista.