Hyväksyykö hallitus yhteiskuntasopimuksen? Suora lähetys kello 17.55

Hallitus kertoo illalla päätöksestään koskien työmarkkinaosapuolten saavuttamaa neuvottelutulosta. Yle lähettää tiedotustilaisuuden suorana nettisivuillaan. Tiedotustilaisuuden antia puidaan tuoreeltaan Ylen politiikan toimituksen suorassa nettilähetyksessä.

Kotimaa
Hallituksen tiedotustilaisuus Kesärannassa 29.2.2016
Suora lähetys pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta alkaa kello 17.55.

Hallitus kertoo pian päätöksestään, joka koskee työmarkkinajärjestöjen neuvottelemaa ehdotusta niin sanotusta yhteiskuntasopimuksesta, valtioneuvoston viestintäosasto tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Kesärannassa pidettävän tiedotustilaisuuden on määrä alkaa kello 18, ja Yle lähettää sen suorana nettisivuillaan. Suora lähetys Kesärannasta alkaa kello 17.55. Sitä alustaa Ylen politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).

Työmarkkinaosapuolet julkistivat neuvottelutuloksensa toissa päivänä maanantaina. Niistä Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, KT Kuntatyönantajat ja STTK ovat hyväksyneet ratkaisun. SAK on sen sijaan lykännyt päätöstään ja ottaa neuvottelutulokseen lopullisen kannan maanantaina.

Mitä hallituksen ilmoitus merkitsee? Katso arvio tuoreeltaan

Ylen politiikan toimituksen esimies Ari Hakahuhta ja politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen arvioivat tiedotustilaisuuden antia tuoreeltaan suorassa nettilähetyksessä.

Nettilähetyksessä arvioidaan, mikä hallituksen ilmoituksen sisältö oli ja mitä se merkitsee. Suora lähetys alkaa heti, kun hallituksen tiedotustilaisuus on päättynyt.