1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. käsilaukut

Ulkomaalaiset häiriköivät alusvaateliikkeessä – yrittäjällä turvana nyt sumute

Raahelainen yrittäjä Pia Bergström kantaa käsilaukussaan turvasumutetta. Ulkomaalaiset miehet pelästyttivät hänet, ja tilanne tuntui uhkaavalta.

Kuva: Pia Bergström

Ulkomaalainen miesjoukko on säikäyttänyt raahelaisen Siro Asu Oy:n yrittäjän Pia Bergströmin. Miehet tunkeutuivat naisten ja miesten alusasuja myyvän yrittäjän liikehuoneistoon pudotellen myytävänä olleita naisten alusvaatteita lattialle.

Tilanne oli yrittäjän mukaan sikäli vakava, että hän kutsui paikalle poliisin. Poliisin saavuttua paikalle miesjoukko oli ehtinyt lähteä liikkeestä.

– Nyt kannan käsilaukussani luvallista turvasumutetta. Elän epämukavuusalueella, Bergström sanoo.

Kissa piti nostaa pöydälle

Välikohtaus sattui Siro Asussa jo viime vuoden lopussa.

– Se miksi kerron asiasta vasta nyt johtuu siitä, että halusin kuitenkin nostaa kissan pöydälle. Että ei tämä näinkään saa mennä, Bergström sanoo.

Bergström ei ole tehnyt tapahtuneesta rikosilmoitusta. Sen sijaan hän on ollut yhteydessä aluehallintovirastoon ja Ruukin vastaanottokeskukseen.

– Mielikuvitukseni on sen verran vilkas, että olen miettinyt valmiiksi pakoreitit, jos jotakin vastaavaa vielä tapahtuu.

Ääni karkotti häiriköijät

Pia Bergström kertoo, ettei liikkeeseen tunkeutuneista miehistä kukaan koskenut häneen. Tilanne oli hänen mielestään kuitenkin uhkaava.

– Ajoin miehet äänekkäästi pois kaikkien maailman kirosanojen saattelemana, yrittäjä kertoo.

Tarkkaa syytä miesten käyttäytymiseen Bergström ei osaa sanoa, mutta hän epäilee näyteikkunan alusvaatteiden provosoineen miehiä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Raahen Seutu lehti.