Mosambikin rannikolta löytyi lentokoneen osa – saattaa olla peräisin kadonneesta MH370-malesialaiskoneesta

Yhdysvaltaisen viranomaisen mukaan löytynyt osa näyttäisi olevan Boeing 777 -matkustajakoneen korkeusvakaimen pala. Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut malesialaiskone katosi kaksi vuotta sitten. Koneessa oli 239 ihmistä.

Ulkomaat
Malaysia Airlinesin matkustajakoneita Kuala Lumpurin lentokentällä heinäkuussa 2014.
Malaysia Airlinesin matkustajakoneita Kuala Lumpurin lentokentällä heinäkuussa 2014.Ahmad Yusni / EPA

Itä-Afrikassa sijaitsevan Mosambikin rannikolta on löytynyt lentokoneen osa, joka saattaa olla peräisin Boeing 777 -matkustajakoneesta. Kadonnutta Malaysia Airlinesin MH370-lentoa etsivät tutkijat tarkastelevat löytöä.

Osa löytyi viime viikonloppuna hiekkasärkältä, joka sijaitsee Mosambikin ja Madagaskarin välisessä Mosambikin kanaalissa. Malesialaiset, australialaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat ovat nähneet kuvia löytyneestä osasta.

Yhdysvaltalainen viranomainen kertoi uutistoimisto AP:lle, että MH370-tutkintaa lähellä olevat asiantuntijat ovat alustavasti tunnistaneet osan olevan peräisin Boeing 777-koneesta. Viranomainen puhui AP:lle nimettömänä, koska hänellä ei ollut lupa kommentoida asiaa julkisesti.

Viranomaisen mukaan löytynyttä romunpalaa viedään parhaillaan tutkittavaksi Malesiaan. Hänen mukaansa kyseessä näyttäisi olevan koneen pyrstössä sijaitsevan oikeanpuoleisen korkeusvakaimen etuosan palanen.

Malaysia Airlines sanoi uutiskanava NBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että löytö on "tällä hetkellä liian spekulatiivinen" kommentoitavaksi. Lentokonevalmistaja Boeing kieltäytyi kommentoimasta löytöä uutistoimisto Reutersille.

Malesian liikenneministeri Liow Tiong Lai sanoi Reutersille, että alustavien tietojen perusteella vaikuttaa hyvin todennäköiseltä, että löytynyt romunpala on peräisin Boeing 777 -koneesta.

Mosambikin sisäministeriön tiedottaja Inacio Dina kertoi Reutersille, että maan viranomaisilla ei ole tietoa kyseisestä löydöstä.

Kuala Lumpurista Pekingiiin matkalla ollut MH370-lento katosi 8. maaliskuuta 2014. Koneessa oli 239 ihmistä.

Aiemmin koneesta on löytynyt ainoastaan yksi siiven osa. Se löytyi Madagaskarin itäpuolella sijaitsevan Réunionin saaren rannalta viime heinäkuussa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters