Koe uusi yle.fi

Nuorisojoukko pahoinpiteli tuntemattomia Itä-Helsingissä – pidätettynä ollut 12 alaikäistä

Helsingin poliisi tutkii helmikuun lopulla sattuneita joukkopahoinpitelyjä ja anastuksia. Useissa tapauksissa 15-17 vuotiaat nuoret ovat pahoinpidelleet rajustikin tuntemattomia ohikulkijoita. Mukana on ollut jopa kymmeniä nuoria.

Kotimaa

Helsingin poliisi tutkii Itä-Helsingissä sattuneita poikkeuksellisia pahoinpitelyitä, joissa on ollut osallisena useita, jopa kymmeniä alaikäisiä nuoria.

Helmikuun puolivälissä tapahtuneissa tilanteissa pahoinpitelyihin ja anastuksiin epäillään syyllistyneen useiden 15-17-vuotiaiden poikien. Joukossa on sekä kantasuomalaisia että ulkomaalaistaustaisia nuoria, poliisi kertoo.

Ensimmäisessä tapauksessa neljän parikymppisen miehen joukko kohtasi 15-20 nuoren joukon Kontulantien alikulkutunnelissa. Nuoret olivat pummanneet miehiltä tupakkaa ja siitä syntyneen sanaharkan päätteeksi pahoinpidelleet miehiä. Kaksi uhreista menetti tajuntansa pahoinpiteilyn seurauksena ja yhdeltä hakatuista murtui leukaluu.

Samana yönä tapahtuneessa toisessa tilanteessa jopa 30 nuoren joukko oli ahdistellut 31-41-vuotiaita naisia ja anastaneet heiltä mm. puhelimet. Heitä myös uhkailtiin väkivallalla.

Lisäksi seuraavana yönä Kontulan ostoskeskuksen läheisellä bussipysäkillä kaksi nuorta oli pummannut nelikymppisiltä miehiltä tupakkaa ja pahoinpidellyt heidät ja sen jälkeen myös muita vastaantulijoita.

Poliisi epäilee rikosten päätekijöiksi kahta nuorta, jotka on myös vangittu ja sittemmin vapautettu. Kaikkiaan pidätettyinä on ollut 12 nuorta. Rikoksista epäillyt ovat alaikäisiä.

Pahoinpitelyiden syyksi on kuulusteluissa selvinnyt se, että osa nuorista halusi näyttää muille olevansa "kovia jätkiä", poliisi kertoo. Varsinaisiin pahoinpiteilyihin ja anastuksiin on osallistunut vain osa paikalla olleista nuorista.