1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. LNG-terminaali

Tornio katsasti kaavoituksensa – keskustaan tulossa muutoksia

Asemakaavamuutosten jälkeen muun muassa Lappian kaksi asuntolaa voidaan muuttaa asuinkerrostaloiksi. Kaupungissa tutkitaan myös LNG-terminaalin viereisen tontin hyödyntämismahdollisuuksia.

LNG-terminaali
Hallituskatu, Tornio
Karoliina Haapakoski / Yle

Tornion keskusta-alueelle on tulossa muutoksia. Tornio aikoo tehdä asemakaavamuutoksia, jotka mahdollistavat esimerkiksi Lappian kahden asuntolan muuttamisen asuinkerrostaloiksi

Myös yksityisomistukseen siirtynyt Vanha rautatieasema-alue voidaan muutoksen jälkeen ottaa asunto- yritys ja matkailukäyttöön.

Tornio on myös muuttamassa vanhan linja-autoaseman sekä Green Linen alueen kaavaa.

– Linja-autoaseman käyttötarkoitusta ei ole vielä päätetty, mutta Green Linen aluetta suunnitellaan asuin-, liike- ja majoituskäyttöön, kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio sanoo.

LNG-terminaalin viereisen tontin vetovoimaisuutta selvitetään

Torniossa tutkitaan LNG-terminaalin viereisen tontin hyödyntämismahdollisuuksia Röyttässä.

Tontille suunnitellaan arktista LNG-puistoa, jonne on tarkoitus sijoittaa ympäristöystävällistä energiaa hyödyntäviä teollisuustoimintoja.

Elinkeinoyhtiö Team Botnia on tekemässä esiselvitystä, jolla selvitetään alueen vetovoimaisuutta.

– Jos kiinnostuneita toimijoita löytyy riittävästi, aloitetaan asemakaavan laatiminen alueelle. Alueella on tällä hetkellä toistakymmentä mökkiä, joiden vuokraospimukset ovat päättymässä, Lokio kertoo.

Lue seuraavaksi