1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Maahanmuuttovirasto

Lapista ei aiota sulkea enempää vastaanottokeskuksia

Lapin vastaanottokeskuksista uudella suljettavien listalla on ainoastaan Rovaniemen Apukka. Lappilaisten vastaanottokeskusten sulkemista on ennakoitu, koska Maahanmuuttoviraston on kertonut sulkevansa turvallisuuden kannalta hankalissa paikoissa sijaitsevia vastaanottokeskuksia.

Maahanmuuttovirasto
Ohjaajat Marika Liukkonen ja Matias Ahola Tervolan vastaanottokeskuksen ovella
Laura Valta / Yle

Maahamuuttovirasto aikoo lopettaa useiden vastaanottokeskusten toiminnan. Rovaniemen Apukan vastaanottokeskuksen toiminta lakkasi helmikuussa, mutta toistaiseksi useampia lappilaisia keskuksia ei olla sulkemassa.

Yhteensä vastaanottokeskuspaikkoja vähenee tai on vähentynyt kolme tuhatta. Keskuksia lopetetaan, on lopetettu tai niiden toiminta lakkaa määräaikaisen sopimuksen päättymiseen Rovaniemen lisäksi Suonenjoella, Lappajärvellä, Kuusamossa, Helsingissä, Keuruulla, Turussa, Vihdissä, Turussa, Nauvossa, Limingassa, Orivedellä, Tampereella, Oulussa ja Kokemäellä.

Syynä lopetuksiin on turvapaikanhakijoiden määrän väheneminen.

Maahanmuuttovirasto on kertonut ottavansa lakkautuspäätöksissä huomioon myös keskusten turvallisuuden. Aiemmin on kerrottu, että esimerkiksi kaukaista sijaintia poliisista pidetään ongelmana.

Aiemmin maahanmuuttovirasto päättikin, että Kittilän, Pellon ja Ylitornion vastaanottokeskusten valmistelu keskeytetään poliisin kanssa tehdyn harkinnan perusteella.

Lue seuraavaksi