Laaninen Suomenmaassa: En ole käytettävissä puoluesihteerin tehtävään – "On aika tehdä tilaa nuoremmille"

Keskustan nykyinen puoluesihteeri Timo Laaninen toteaa, ettei hän ole enää käytettävissä puoluesihteerin tehtävään. Laaninen kertoo asiasta keskustalaisessa Suomenmaassa.

politiikka
Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.
Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.Yle

Keskustan nykyinen puoluesihteeri Timo Laaninen kertoo, että hän ei ole käytettävissä keskustan puoluesihteerin tehtävään kesäkuisessa puoluekokouksessa.

Laaninen kirjoittaa asiasta keskustalaisen Suomenmaa-lehden kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun).

MTV (siirryt toiseen palveluun) uutisoi eilen, että Laaninen olisi jättämässä tehtävänsä keskustan seuraavassa puoluekokouksessa. Laaninen ei keskiviikkona vahvistanut eikä kiistänyt MTV:n tietoja Ylelle.

Sen sijaan hän totesi, että on viime syksynä ilmoittanut, että on halukas jatkamaan tehtävässä, eikä asiasta ole uutta kerrottavaa.

Torstaisessa Suomenmaan kolumnissaan Laaninen perustelee päätöstään muun muassa sillä, että "meidän 1970-luvun keskus­ta­nuorten on aika tehdä järjestössä tilaa nuoremmille".

Lisäksi Laaninen sanoo, ettei löydä itselleen enää yhtä selvää missiota seuraavalle kaudelle kuin edellisissä puoluekokouksissa.

– Puolu­e­sih­teerin työn menestyksekäs hoito edellyttää sopivassa suhteessa sisäistä intohimoa ja velvol­li­suu­den­tun­netta. Minun kohdallani tämä motivaation vaaka on kallistunut liikaa velvol­li­suu­den­tun­teen puolelle, Laaninen kirjoittaa.

Yle ei ole tavoittanut Laanista kommentoimaan asiaa.