Koe uusi yle.fi

6000 oppilaan uusi kampus kohoaa Itä-Helsinkiin – jopa ilmastointihuoneet opetuskäyttöön

Kampuksen kolmevuotinen rakennusurakka räjähtää käyntiin Myllypurossa perjantaina. Kaikille avoimessa tilaisuudessa ensimmäisenä räjäytysnappulaa painaa koulun opiskelija.

Kotimaa
Metropolia Myllypuron kampus havainnekuvia helmikuu 2016.
Metropolian Myllypuron kampus valmistuu vaiheittain 2018–19.Helsingin kaupunki / Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Helsingin Myllypurossa kirjaimellisesti pamautetaan käyntiin uuden kampusalueen rakennustyöt perjantaina.

Kello kymmenen alkavassa tilaisuudessa räjäytysnappulaa painaa kampukselle muuttavan ammattikorkeakoulu Metropolian opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Emmi Paajanen. Ensiräjäytyksen myötä kampuksella alkavat maanrakennukset.

Myllypuron uusiin tiloihin muuttavat Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmat, korkeakoulun johto ja yhteiset keskitetyt palvelut.

Varsinainen talonrakennusvaihe alkaa ensi syksynä. 6000 ihmisen kampusalueen on tarkoitus valmistua kahdessa vaiheessa vuosina 2018–19.

Ensimmäisenä uudelle kampukselle pääsevät muuttamaan syyskuussa 2018 rakennus- ja kiinteistöalan opiskelijat sekä osa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoista.

– Uudet tilat on suunniteltu niin, että joka paikka on hyötykäytössä. Jopa ilmastointihuoneet toimivat opetustiloina talotekniikan opiskelijoille, kertoo Metropolian projektijohtaja Seija Ristimäki.

Myös sosiaali- ja terveysalan opiskelijat pääsevät moderneihin tiloihin esimerkiksi simulaatiokeskuksen myötä. Ristimäen mukaan Metropoliassa on tutkittu tulevaisuuden opiskeluympäristöjä.

– Kampukselle tulee myös suuhygienian vastaanottoklinikka, jonne Helsingin kaupunki tulee ohjaamaan potilaita, Ristimäki sanoo.

Kaupunginosayhdistys Myllypuro-seuran puheenjohtaja Anja Malm kertoo, että uutta kampusaluetta odotetaan Myllypurossa positiivisin mielin.

– Myllypuro kärsii vähän huonosta maineesta, vaikka on hyvä alue asua. Yleensä jos Myllypuro on mediassa, silloin puhutaan leipäjonosta. Tämä tuleva kampusalue on otettu hyvillä mielin vastaan. Että syntyy sellainen hyvä juttu alueelle, Malm kertoo.

Kampustontin alkupamausta seurataan Myllyruuhenpolulta, Liikuntamyllyn eteläpuolelta, osoitteessa Myllypurontie 1.

Räjäytyksen jälkeisessä juhlatilaisuudessa liikuntakeskus Liikuntamyllyssä puhuvat apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sekä ensiräjäyttäjä Emmi Paajanen.

Metropolia Myllypuron kampus havainnekuvia helmikuu 2016.
Suunnitteluvaiheen havainnekuva Myllypuron kampuksesta. Näkymä Myllyruuhenpolulta.Helsingin kaupunki / Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy