1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan valtuuston puheenjohtaja: Sunny Car Center -vuotaja ei voi jatkaa hallituksessa

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) on tyytyväinen hallituksen jäsenen Kari Ilkkalan (ps.) tunnustukseen tietovuodosta. Kiemunki ihmettelee, miksi Ilkkala ei kertonut Sunny Car Centerin rikosepäilyistään alunperin poliisille, vaan vuoti tiedon sambialaiseen verkkolehteen.

politiikka
Iisakki Kiemunki ja Kari Ilkkala (oik.) Hämeenlinnan kaupunginhallituksen kokoushuoneessa
Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston pj. Iisakki Kiemunki sd. ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala ps. ovat aiemminkin ottaneet yhteen luottamuksesta. Kari Mustonen / Yle

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemungin (sd.) mielestä perussuomalaisten kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala (ps.) on valehdellut raskaasti valtuustolle ja julkisuuteen.

Eikä vain Sunny Car Centerin tapauksessa, vaan myös niin sanotussa Levi-gatessa.

Ilkkala ja Kiemunki ovat ottaneet molemmista tapauksista julkisuudessa yhteen useaan kertaan.

– Kyllä tässä on vedätetty niin mediaa kuin kaupunkilaisia ja monia muitakin aika raa'alla tavalla, Kiemunki toteaa Ylelle.

Syntyi kansainvälinen rikostarina

Iisakki Kiemunki istui itse aikanaan Sunny Car Centerin hallituksessa. Silti Kiemunki ei katso joutuneensa vedätetyksi toimiessaan yhtiössä. Se oli elinkeinohanke, joka meni kuninkaallisella tavalla pieleen.

– Ei ole mitään näyttöä sellaisesta. Jos Ilkkala on kehittänyt tämän uuden sankaritarinan itsestään, niin voisi kysyä, miksei kukaan rahojaan menettäneistä ole nostanut rikosilmoitusta? Kaupungin päässäkään ei ole missään vaiheessa koettu, että kaupunkia olisi jollain tavalla petetty. Se oli elinkeinohanke, joka meni kuninkaallisella tavalla pieleen.

Kiemungin mielestä Hämeenlinnan kaupunkiakin lokaan vetänyt julkisuushässäkkä saatiin aikaan Ilkkalan Sambiaan viemillä valheellisilla ja vääristellyillä tiedoilla.

– Nyt saatiin luotua valtava kansainvälinen rahanpesutarina täysin valheellisin perustein ja sitä myöten loattua koko kaupungin maine.

Ei mahdollisuutta jatkaa hallituksessa

– Jos Ilkkala olisi epäillyt rikosta Sunny Car Centerin yhteydessä, niin luonnollinen osoite olisi ollut ottaa yhteyttä poliisiin, eikä Sambian Watchdog-verkkolehteen.

Iisakki Kiemunki ei usko, että Ilkkalalla ei vuototunnustuksen jälkeen enää mahdollisuutta jatkaa Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa.

Lue seuraavaksi