Entiselle ylilääkärille vankeutta törkeästä petoksesta

Tuomittu oli laskuttanut Ylä-Savon sote-kuntayhtymää virka-ajan ulkopuolella tehdyistä töistä, vaikka hän oli oikeasti tehnyt työt virka-ajalla. Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi, että mies oli hyötynyt teoillaan lähes 280 000 euroa.

julkiset virat
Stetoskooppi ja muita sairaalatarvikkeita pöydällä.
Yle

Ylä-Savon sote-kuntayhtymän palveluksessa aiemmin ylilääkärinä työskennellyt mies on saanut petostuomion Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Oikeus tuomitsi miehen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Käräjäoikeus katsoi, että lääkäri oli erehdyttänyt esimiestään hyväksymään virka-ajalla tehtyjä töitä virka-ajan ulkopuolella tehdyiksi. Teot tapahtuivat vuosina 2006¬2011 ja lääkärin katsottiin tienanneen vilpillään lähes 280 000 euroa. Kuntayhtymä ja tuomittu ovat jo sopineet aiemmin asiassa maksettavista korvauksista.

Käräjäoikeus totesi miehen syylliseksi myös virkasalaisuuden rikkomiseen, kun mies oli hakenut potilasrekisteristä tuhansien potilaiden tietoja todistelutarkoituksissa. Tästä teosta mies jätettiin kuitenkin tuomitsematta rangaistukseen.