1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Kouluihin kohdistunut ilkivalta saatiin kuriin Ulvilassa

Vanhankylän koulun rehtori Kimmo Vepsä kiittelee etenkin vartiointiliikkeen rivakkaa otetta ilkivallan kitkemisessä. Lasten kotiintuloajoista hän on edelleen huolestunut.

ilkivalta
rikkinäinen ikkuna koululuokassa
Katja Halinen / Yle

Nuorison riehuminen Ulvilan Vanhankylän koulualueella on saatu kuriin. Koulu lähialueineen oli syksyn aikana toistuvan ilkivallan kohteena etenkin viikonloppuisin ja juhlapyhien aikana. Vanhankylän koulun rehtorin Kimmo Vepsän mukaan vuodenvaihteen jälkeen ilkivaltaa ei ole enää esiintynyt.

– Nyt on ollut oikein rauhallista ja nuoret ovat käyttäytyneet esimerkillisen hyvin, Vepsä kiittelee.

Hänen mukaansa tilanne muuttui heti koulun vartioinnin siirryttyä uudelle yritykselle. Koulun aluetta nyt silmällä pitävä vartiointiliike otti ongelmaan rivakasti kiinni.

Vartiointiliike on yhdessä rehtorien kanssa selvittänyt ongelmakohtia ja ilkivallan tapahtumisaikoja. Se on ollut mukavaa

Vanhankylän koulun rehtori Kimmo Vepsä

– Nyt vartijat näkyvät arjessa. Vartiointiliike on yhdessä rehtorien kanssa selvittänyt ongelmakohtia ja ilkivallan tapahtumisaikoja. Se on ollut mukavaa, Vepsä sanoo.

Lapset edelleen liian myöhään ulkona

Ilkivallan vahingot nousivat tuhansiin euroihin. Oppilaiden ja vanhempien kanssa on keskusteltu asiasta. Vepsän mukaan oppilaille on pyritty selvittämään yhteisen omaisuuden huolenpidon merkitystä.

Vanhemmille rehtorin viesti on erilainen. Marraskuun lopussa Vepsä uhkasi tehdä lastensuojeluilmoituksen jokaisesta alakoululaisesta, joka on ulkona iltakymmenen jälkeen.

– Minua edelleen huolestuttaa se, että viikonloppuisin tuolla on aivan liian nuoria aivan liian myöhään ulkona, Vepsä sanoo nyt.

Lue seuraavaksi