1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Huoli turvallisuudesta syö saksalaisten matkustushalua Turkkiin, Egyptiin ja Tunisiaan

Kesälomavarausten määrä on pudonnut 40 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Ulkomaat
Antalyan hiekkaranta.
Ulkoministeriön mukaan Turkissa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta sekä välttää suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia.EPA

Saksalaiset ovat varanneet kesälomia Turkkiin, Egyptiin ja Tunisiaan selvästi viimevuotista vähemmän, kertoo Saksan matkatoimistoalan liitto DRV.

Liiton mukaan varausten määrä on pudonnut noin 40 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Taustalla ovat iskut ulkomaalaisia vastaan. Paljon huomiota ovat saaneet muun muassa venäläisen matkustajakoneen maahansyöksy Siinain niemimaalla viime syksynä ja Istanbulin turistialueella alkuvuonna tehty terrori-isku, jossa kuoli useita saksalaisia.

Kreikan-matkojen kysyntä on sen sijaan pitänyt pintansa huolimatta siitä, että maahan on saapunut suuria määriä turvapaikanhakijoita.

Johtaja Norbert Fiebig Saksan matkatoimistoalan liitosta kertoo, että Turkin, Egyptin ja Tunisian kohteiden kysyntä on aivan viime aikoina piristynyt. Kesäkauden 2016 kokonaiskuva riippuu pitkälti siitä, miten erityisesti Turkin- ja Egyptin-matkoja varataan.

Turkki ilmoitti äskettäin tukevansa kärsivää matkailualaansa kymmenien miljoonien eurojen tukipaketilla. Turkille tärkeä turismisektori on kärsinyt paitsi Turkin heikentyneestä turvallisuustilanteesta, myös Turkin ja Venäjän välisistä jännitteistä.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi