Koe uusi yle.fi

SCC:n Ritaluoma uskoo: Tietovuoto tuhosi suurautokauppahankkeen

Ylen Yhdysvalloista tavoittama Sunny Car Centerin yrittäjä Markku Ritaluoma sanoo, että Hämeenlinnan kaupunginhallituksesta lähtenyt tietovuoto tuhosi kaupunkiin suunnittelun suurautokauppahankkeen. Ritaluoman mukaan tutkintapyyntö poliisille on jo tehty.

Kotimaa
A-Studiossa Annukka Roininen ja Juha Isosuo, taustalla kuvassa Markku Ritaluoma
Yle

Uutiset Hämeenlinnan kaupunginhallituksen, perussuomalaisen jäsenen Kari Ilkkalan tunnustuksesta kiirivät nopeasti yli valtameren. Yle Hämeenlinnan tavoittama Markku Ritaluoma sanoo lukeneensa asiasta tiedotusvälineistä.

– Minullehan tämä on helpottava olotila, koska alunperin olin sitä mieltä, että kuka tai ketkä tässä oli takana niin sehän kävi nyt toteen. Ilkkala otti syyn päällensä, uskon että samasta puolueesta on muita henkilöitä ketkä tässä ovat olleet järjestämässä tätä aivan kohtuutonta tiedoksiantoa julkisuuteen.

Kari Ilkkala sanoo vuotaneensa salassa pidettäviä tietoja Hämeenlinnan kaupunginhallituksen kokouksesta elokuussa 2014, koska uskoi että suurautokauppahankkeen rahoituksessa oli kysymyksessa petos, jolla Hämeenlinnan kaupunkia yritettiin vedättää. Ilkkalan mukaan petoksen takana oli Ritaluoma.

– No se on hänen (Ilkkalan) näkemyksensä ja minulla on aivan toinen näkemys asiasta ja uskaltaisin sanoa, että myös kaupungilla.

Markku Ritaluoma sanoo jo toimineensa asian eteenpäin viemiseksi omalta osaltaan.

– Meidän puolesta lakimiehet ovat noin kaksi viikkoa sitten jättäneet tutkintapyynnön poliisille ja se varmaan etenee sitten omaa rataansa siellä tämän kaupungin asian yhteydessä.

Ritaluoma uskoo, että ilman tietovuotoa suurautokauppa olisi toteutunut.

– Tämä on sataprosenttisesti minun näkökohtani tässä asiassa. Tämä (tietovuoto) tuhosi tämän hankkeen.

Markku Ritaluoma sanoo olevansa tulossa vielä Suomeen selvittämään asioita. Aikataulu on tosin auki, sanoo Ritaluoma.