1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Salon arvokuljetusryöstön tutkinta etenee – poliisi toivoo havaintoja vapaa-ajan asuntojen pihoilta

Salon Suomusjärvellä tapahtunut arvokuljetuksen ryöstöyritys tehtiin hiihtolomaviikon aikana. Tästä syytä poliisi toivoo, että vapaa-ajan asuntoja tai mökkejä alueella vuokranneet ottaisivat yhteyttä viranomaisiin.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Salon Suomusjärvellä helmikuun lopulla tapahtuneen arvokuljetusryöstön yrityksen tutkinta etenee. Poliisi pyytää nyt alueen vapaa-ajan asuntojen omistajia tarkistamaan, onko kiinteistöillä tai pihapiireissä käynyt kutsumattomia vieraita. Poliisi neuvoo tutkimaan esimerkiksi pihoille mahdollisesti jääneitä jälkiä.

Poliisi pyytää havaintoja ryöstössä käytettyjen ajoneuvojen liikkeistä erityisesti moottoritien pohjoisen puoleiselta alueelta ryöstöyritystä edeltäneiltä päiviltä. Tarkoituksena olisi selvittää muun muassa ryöstäjien käyttämien autojen mahdollisia säilytyspaikkoja sekä ennen ryöstöyritystä että sen jälkeen.

Lisäksi poliisi toivoo, että vapaa-ajan asuntoja tai vuokramökkejä helmikuussa vuokranneet ottavat yhteyttä viranomaisiin. Salon seudulla vietettiin hiihtolomaviikkoa rikoksen tapahtumahetkellä.

Tutkinnassa on aiemmin käynyt ilmi, että rikoksesta epäillyt ovat mahdollisesti olleet pukeutuneina keltaisiin heijastinliiveihin jo ennen ryöstöpaikalle saapumista.

Arvokuljetusryöstöön liittyviä havaintoja voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 040 371 3177.